solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

AtlasInvest cilja 2,7 GW obnovljivih izvora energije u Evropi

Sadržaj

Investiciona kompanija AtlasInvest podržala je novu razvojnu platformu za obnovljive izvore energije koja ima za cilj isporučiti 2,7 GW projekata širom Evrope do kraja sljedeće godine.

Nazvana Aukera Energy, platforma će nastojati da ulaže u projekte u svim fazama razvoja, dok cilja na dugoročno vlasništvo nad operativnim sredstvima.

Kompanija će se u početku fokusirati na Veliku Britaniju, Italiju, Njemačku, Rumuniju i Poljsku, a već je osigurala više od 1 GW solarnih i vjetroelektrana.

„Naš prioritet je da nastavimo sa izgradnjom našeg raznolikog i izuzetnog tima širom Evrope i da ojačamo naš niz projekata visokog uticaja izgradnjom partnerstava sa programerima, zajednicama i vlasnicima zemljišta“, rekao je suosnivač Aukere, Catalin Breaban.

Aukeru je pokrenuo tim koji je već izgradio nekoliko poduhvata uz podršku AtlasInvesta. I Breaban i drugi Aukerin suosnivač, Pascal Emsens, bivši su generalni direktori Carlyle grupe, investicijske firme koja ima partnerstvo s AtlasInvestom i ranije ove godine uložila je u obnovljivu energiju Amp Energy.

Predsjednik AtlasInvesta Marcel van Poecke rekao je da će tim Aukere identificirati i podržati razvoje koji zahtijevaju ubrzani pristup kapitalu i praktično iskustvo upravljanja.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.