Najveća solarna elektrana na krovu objekta snage 1,3 megavata postavljena je na krovu Bingo city centar Sarajevo u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu, objavio je na svojoj Facebook stranici načelnik općine Novi Grad Semir Efendić. 

“Na velikom broju ravnih krovova moguće je instalirati solarna postrojenja kojima bi se osigurala energija za stubišnu rasvjetu, liftove, a sredstva koja se sada troše na to mogla bi se preusmjeriti u ostalo održavanje objekata kolektivnog stanovanja“, poručio je on.

Podsjetimo, kako je Akta.ba ranije objavila, projekt izgradnje najveće solarne elektrane u Sarajevu radila je firma Firma EMT Solar sa sjedištem u Sarajevu jedinstvena je na našem tržištu kada su solarni paneli u pitanju.

“Jedan od naših najvećih uspjeha ove godine jeste da je najveći lanac trgovačkih centara u BiH prepoznao kvalitet koji naša kompanija nudi, i odlučili se za postavljanje Sungrow invertora na svoje objekte. Nakon postavljanja to će biti jedna od najvećih solarnih elektrana na ovom području”, kazao je ranije za naš portal Ekrem Mušić, direktor i vlasnik firme

EMT SOLAR

Kako izgledaju solarni paneli, čiji je cilj pobošljanje kapaciteta obnovljivih izvora energije, pogledajte u galeriji.

Izvor: akta.ba

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime