Svjetski brend invertera prisutan i u BiH

BloombergNEF je objavio rezultate svog istraživanja o poslovanju sa fotonaponskim modulima i inverterima u 2022. godini. Sungrow je ove godine jedini dobavljač invertera koji je rangiran kao „100% isplativ“, zadržavši tako status brenda invertera sa najvećim plasmanom četiri uzastopne godine. To pokazuje da je vjerojatnije da će banke davati oročene kredite bez regresa za solarne projekte koji koriste Sungrow invertere, osiguravajući povoljne i održive koristi za zainteresovane strane.

BloombergNEF objavljuje ankete o isplativosti invertera od 2019. Tokom četiri godine, Sungrow je uzastopno, svake godine bio na prvom mjestu, tri puta je rangiran kao 100% isplativ i jedina je kompanija koja je postigla ovaj rekord. Pored toga, Sungrow je visoko rangiran i za kumulativne instalacije proizvoda u finansiranim projektima.

Svi učesnici u anketi BloombergNEF smatraju da je Sungrow i ove godine isplativ, te da je i dalje snažno prisutan na globalnom tržištu invertera za projekte finansirane dugom.

BloombergNEF: stopostotni bankarski rejting dodijeljen Sungrow-u

BloombergNEF anketira učesnike u solarnoj industriji: 28 banaka, fondova, izvođača solarnog inženjeringa, nezavisne proizvođače energije i tehničke savjetnike iz cijelog svijeta. Izvještaj, koji uzima u obzir kapacitet proizvođača na terenu, finansijsku stabilnost, lokalnu podršku i servis, garancije i tehničke karakteristike kao glavne indikatore, predstavlja suštinsku referencu za finansijske institucije u odobravanju komercijalnih kredita i za programere u odabiru marke invertera.

EMT SOLAR

Sungrow-u je ova čast ukazana zahvaljujući njegovim kontinuiranim naporima u ispunjavanju misije „Čista snaga za sve“. S obzirom da ima najveći tim za istraživanje i razvoj u industriji, Kompanija nastavlja da nudi najbolja rješenja za fotonaponske invertere kako bi maksimizirala povrat ulaganja investitora. Na primjer, Sungrow-ov najnoviji vodeći proizvod, modularni inverter, osigurao je razvoj slijedećih generacija solarnih elektrana. Modularni dizajn kombinuje prednosti i žičanih i centralnih invertera. Osim toga, njegov SG350HX oslobađa trend inovacija za invertere za strune od 300 kW+, značajno optimizirajući LCOE (Levelized Cost of Energy) projekta.

„Mi smo u vrhu tržišta u različitim oblastima. Na primjer, Sungrow je također dobavljač broj jedan za invertere, sa 47 GW fotonaponskih invertera isporučenih u 2021. godini, prema IHS Markit-u koji je sada dio S&P-a. Kao posvećen i pouzdan pionir sa 25-godišnjim iskustvom u industriji, Sungrow je spreman da služi za sve veći broj projekata sa pouzdanim i održivim proizvodima i uslugama,” komentariše Jack Gu, stariji potpredsjednik Sungrow-a.

Svjetski brend i u BiH zahvaljujući EMT SOLAR-u

Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) je svjetski brend invertera sa preko 269 GW instalisanih širom svijeta od juna 2022. godine. Osnovao ga je profesor Cao Renxian 1997. godine, a danas je Sungrow lider u istraživanju i razvoju solarnih invertera, sa najvećim kreativnim timom za istraživanje i razvoj u industriji i širokim portfoliom proizvoda koji nudi fotonaponska inverterska rješenja i sisteme za skladištenje energije za komunalne, komercijalne i industrijske i stambene aplikacije. Vlasnik je i međunarodno priznatih rješenja plutajućih fotonaponskih postrojenja, NEV pogonskih rješenja, rješenja za punjenje električnih vozila i sistema za proizvodnju hidrogena iz obnovljivih izvora. Sa 25-godišnjim iskustvom u fotonaponskom prostoru, Sungrow proizvodi napajaju preko 150 zemalja širom svijeta.

EMT SOLAR d.o.o. ovlašteni je distributer Sungrow invertera za područje Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije i Malte. Pored distributerstva, EMT SOLAR d.o.o. obezbjeđuje podršku i servis za Sungrow invertere u Bosni i Hercegovini.

Od početka 2022. godine, EMT SOLAR je distribuirao preko 20MW Sungrow invertera samo u BiH, postajući najmlađi regionalni SUNGROW distributer.

U nastojanju da adekvatno odgovori nadolazećoj enormnoj potražnji i odgovori kvalitativno na postavljene projektne zadatke firma trenutno ima preko 20 inžinjera i tehničara, a jedna je od 22 najbolje opremljene firme za specijalističko mjerenje solarnih sistema.

EMT SOLAR je specijalizovan za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana. U ovoj firmi izvode se projekti “zelene energije”, izgradnja solarnih elektrana na tlu i krovovima koji doprinose povećanju udjela obnovljivih izvora energije u potrošnji električne energije u Bosni i Hercegovini i smanjuju emisije CO2.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime