Dr. Shawn Qu, predsjednik i glavni izvršni direktor firme Canadian Solar, osnovao je firmu davne 2001. godine u Kanadi, sa samo jednim ciljem: podsticati održivi razvoj i stvoriti čistiju zemlju za buduće generacije! Pod vođstvom dr. Qu-a, firma je postala jedna od najvećih svjetskih firmi – proizvođača solarno-fotonaponskih proizvoda i dobavljača energetskih rješenja, kao i jedan od najvećih proizvođača solarnih elektrana na svijetu.

Poslije više od 14 godina poslovanja, firma Canadian Solar ima poslovnice u preko 24 zemlje na 6 kontinenata. Trenutno, ima i 23,8GW solarnih projekata i 27,5GWh projekata u pripremi, te su pozicionirani tako da obezbijede razvoj projekata i kompletna solarna rješenja po principu “ključ u ruke”.

Canadian Solar proizvodni pogoni locirani su u Kanadi, Kini, Indoneziji, Vijetnamu i Brazilu. Pri tome, napomenuti ćemo da samo proizvodni pogon u Ontariju ima proizvodni kapacitet od preko 500MW godišnje. Navedeni proizvodni pogoni proizvode ingote, pločice, solarne ćelije, solarne fotonaponske module, sisteme za solarnu energiju i druge solarne proizvode. Uključeni su u podršku instalaciji solarne energije i u brojne druge energetske projekte.

Canadian Solar proizveo rekordnih 3,6 GW u Q1 2022.!

Do danas, firma Canadian Solar, osvojila je slijedeća priznanja:

  • Priznanje za najisplativijeg proizvođača – po ocjeni Bloomberg New Energy Finance (BNEF) u 2021. godini,
  • Priznanje za 1. najbolju solarnu kompaniju – po ocjeni Bloomberg New Energy, 2017.-2020. godine,
  • Priznanje za vodeću kompaniju u PHOTON PV TRIATHALON 2017.,
  • Priznanje za Broj 1. dobavljač modula za kvalitet i omjer performansi/cijena u IHS Module Customer Insight anketi, iz 2016. godine,
  • Priznanje za najboljeg proizvođača fotonaponskih modula u Brazilu – po ocjeni Smart Energy, 2016. godina,
  • Priznanje za Br. 1 solarnu elektranu za razvijanje silicijumskih modula – po ocjeni Greentech Media Research, 2017. godina.

Firma Canadian Solar veoma je cijenjena među krajnjim kupcima, zato što uvijek isporučuje najbolju moguću vrijednost za novac dok njihovi moduli i sistemska rješenja kombinuju vrhunski kvalitet sa vodećim tržišnim strukturama. Važno je napomenuti da solarni projekti firme konstantno postižu najveće proizvodne vrijednosti i ostvaruju najbolji povrat ulaganja.

Spajanjem usluga za životni ciklus projekta – studija izvodljivosti, izdavanje dozvola, razvoj, inžinjering, nabavka, izgradnja, održavanje – značajno utiču na smanjenje troškova za krajnje kupce. Kumulativno su isporučili više od 70GW solarnih modula – hiljadama kupaca u više od 160 zemalja – dovoljno da zadovolje potrebe za zelenom energijom, za 16,5 miliona domaćinstava.

2021. godine, firma Canadian Solar postaje prva firma koja isporučuje 600W snažne solarne module bazirane na 210mm mono PERC ćeliji. Započinje i sa proizvodnjom modula solarnih ćelija tip N iz njihove najnovije pilot linije, te potpuno integriše proizvodnju modula N tipa od ingota, pločica i ćelija.

Početkom 2022. godine, firma isporučuje 3,6GW modula u više od 70 zemalja. Prvih pet tržišta rangirano prema količini isporuke su Kina, Brazil, Indija, SAD i Njemačka. Firma širi svoj kapacitet proizvodnje na 20,4 GW, 20,2GW, 19,8GW i 32GW do kraja 2022. godine.

Za drugi dio 2022. godine, firma očekuje da ukupna isporuka modula bude u rasponu od 4,9GW do 5,1GW. Očekuje se da će ukupni prihodi biti u rasponu od 2,2 do 2,3 milijarde dolara. Smjernice firme, za cijelu 2022. godinu, ostaju nepromijenjene sa slijedećim rasponima: ukupne isporuke modula od 20GW do 22GW, isporuka baterija od 1,8GW do 1,9GW, ukupna prodaja projekta od 2,1GW do 2,6GW.

Canadian Solar - održan sajam, Minhen, 2022. godina
Canadian Solar – 2022. godina, slika s održanog sajma u Minhenu

Trenutno aktuelno:

  • Isporuka solarnih modela od 3,63 GW,
  • 15 posto povećanja prihoda u odnosu na prethodnu godinu, na 1,25 milijardi dolara,
  • Solarni projekat Global Energy od 24GWp i plinovod za skladištenje od preko 27GWh (od marta 2022.godine),
  • Ubrzavanje plana proširenja kapaciteta.
Canadian Solar

Canadian Solar proizveo rekordnih 3,6 GW u Q1 2022.!

Zanima vas više informacija o ovoj temi? Zašto da ne saznate više? Detaljnije informacije dobiti ćete na linku!

Službeni distributer Canadian Solar za Bosnu i Hercegovinu je firma EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime