Nestašica solarnog stakla doprinijela je skokovima cijena modula. Prosječne cijene za centraliziranu nabavu solarnih modula u Kini pokazale su rast cijena, potaknute skupljim sirovinama i velikom potražnjom.

Nedavne ponude za centraliziranu nabavu solarnih modula od korporacija u Kini, ukazale su da su ponude proizvođača modula najvišeg nivoa koji nude panele od 500 W + dostigle 0,28 c / W.

U ostalim centraliziranim ponudama za nabavu zabilježeno je povećanje cijena od 14% na godišnjoj razini, ovisno o vrsti i očekivanoj izlaznoj snazi ​​modula koji se traže.

Ovaj rast cijena, iako se očekivao samo kratkoročno, proizvođači modula u Kini pripisuju stalnom nedostatku sirovina poput polisilicija i stakla.

Osobito je nedostatak polisilicija dobro dokumentiran, mnogi proizvođači su potpisali dugoročne ugovore s dobavljačima, kako bi osigurali svoju opskrbu, dok su drugi nastojali donijeti veću proizvodnju polisilicija vlastitim pogonom.

U međuvremenu su cijene stakla solarne klase u Kini dostigle historijske nivoe krajem prošle godine, što je natjeralo proizvođače da lobiraju kod kineske vlade da intervenira.

Sada postoji zabrinutost da bi se rast cijena u Kini mogao proširiti u inozemstvu, a cijene modula bi se trebale povećavati u narednim mjesecima.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime