solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Energy Week Western Balkans 2023: FIPA predstavila energetske potencijale BiH

Sadržaj

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) učestvovali su na konferenciji Energy Week Western Balkans 2023, koja je održana u Tivtu.

Ministri energetike zemalja zapadnog Balkana, predstavnici državnih institucija i energetskih kompanija regiona, kao i međunarodnih finansijskih institucija razgovarali su o podsticanju primjene obnovljive energije u regionu i privlačenju stranih direktnih investicija.

Šefica Odsjeka za promociju FIPA-e Nina Pobrić je učestvovala na panelu “Upravljanje izazovima procesa energetske tranzicije zapadnog Balkana” na kojem je govorila o energetskim potencijalima BiH, uslugama Agencije, investicijskim projektima, napretku i planovima u postepenom izbacivanju uglja kao izvora energije i regionalnoj integraciji tržišta električne energije, te propisima koji promoviraju ili ometaju trgovinu obnovljivim izvorima energije.

Također, predstavnici FIPA-e su tokom konferencije održali niz sastanaka s kompanijama iz Velike Britanije, Norveške, Italije, Austrije i drugih zemalja, tokom kojih su predstavili zakonski okvir i pocedure ulaganja u energetski sektor u BiH i raspoložive potencijale – saopćeno je iz FIPA-e.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.