solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

FERK: Dodijeljeno više dozvola za rad solarnim elektranama

Solarna elektrana by EMT SOLAR
Solarna elektrana by EMT SOLAR
Sadržaj

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na posljednjoj redovnoj sjednici donijela je rješenje kojim je podnosiocu zahtjeva „ECO ENERGY“ d.o.o. Gračanica obnovljena Dozvola za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije u šest proizvodnih objekata, odnosno u pet solarnih fotonaponskih elektrana i jednoj hidroelektrani.

Podnosiocu zahtjeva PETROL POWER d.o.o. Sarajevo donesenim rješenjem je izdata izmijenjena i dopunjena Dozvola za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije u četiri hidroelektrane u opštini Fojnica.

Oduzimanje dozvola za rad

FERK je, postupajući po Zahtjevu za oduzimanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnosioca Proizvodnja električne energije „A.M.“ vlasnika Mujakovića Admira nakon provedenog postupka donio rješenje o oduzimanju dozvole budući da istom za obavljanje elektroenergetske djelatnosti više nije potrebna dozvola u skladu sa Zakonom o električnoj energiji Federacije Bosne i Hercegovine.

Osim toga, FERK je je donio tri rješenja o oduzimanju dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikro-postrojenju OIE za podnosioce zahtjeva Proizvodnja električne energije „Energy Deljkić” vlasnika Deljkića Nedima iz Tešnja i Proizvodnja električne energije „A.M.” vlasnika Mujakovića Admira iz Tešnja za dva proizvodna objekta.

Još 15 kvalifikovanih proizvođača

Status kvalifikovanog proizvođača utvrđen je za 15 podnosilaca zahtjeva, te su donesena 22 rješenja za: „ECO ENERGY“ d.o.o. Gračanica za šest proizvodnih objekata, „LOGIKO“ d.o.o. Sarajevo, „SWISS MARIĆ“ vlasnika Marića Marka iz Širokog Brijega, EURO KONTAKT d.o.o. Posušje za dva proizvodna objekta, „KAMENJAK-COP” d.o.o. Travnik za dva proizvodna objekta, „SILVESTRA” d.o.o. Kakanj, EL.MS vlasnika Slezaka Maria iz Mostara, „BB SOLARI” iz Čapljine, „GAS PETROL” d.o.o. Tešanj, RC-MODUL d.o.o. iz Prozora-Rame, M.R.M. export-import d.o.o. LJUBUŠKI, DOO „GRAPING” Ključ, „DRVO-STILS“ d.o.o. Zavidovići, LOKO d.o.o. Zavidovići i „CET BAH“ d.o.o. Sarajevo.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.