solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

FERK donio Pravilnik o zaštiti povjerljivih informacija (2024)

FERK
FERK
Sadržaj

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na jučer održanoj redovnoj sjednici donijela je Pravilnik o zaštiti povjerljivih informacija kojim se propisuju pojam i vrste, te mjere i postupci za utvrđivanje, upotrebu i zaštitu povjerljivih informacija kojima raspolaže FERK.

Na sjednici je donesena i odluka kojom se utvrđuje način i postupak vođenja razdvojenog računovodstva za potrebe regulacije energetskih djelatnosti. Obavezu da primjenjuju ove odluke imaju svi energetski subjekti, odnosno sve pravne i fizičke osobe u Federaciji Bosne i Hercegovine koje obavljaju dvije ili više energetskih djelatnosti ili uz energetsku djelatnost obavljaju drugu djelatnost, saopćeno iz Regulatorne komisije za energiju Federacije BiH.

Rješenja za proizvođače električne energije

Donesenim rješenjima na sjednici status kvalificiranog proizvođača utvrđen je za sljedeće podnositelje zahtjeva: Djelatnost srodna obrtu „TENO“ iz Posušja, Solar „NEZIROVIĆ E1“ vlasnik Edd Nezirović, AMA-SOLAR d.o.o. Sarajevo i „FNE VULKAN“ vlasnik Edvin Redžić iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Privrednom društvu VIBAR d.o.o. Široki Brijeg obnovljena je Dozvola za obavljanje djelatnosti opskrbe i trgovine električnom energijom.

Nacrt i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe svoje pisane komentare mogu dostaviti do 23.1.2024. godine do 12 sati, poštom na adresu FERK-a, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Također, nakon razmatranja žalbi na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Regulatorna komisija je na sjednici donijela četiri rješenja i jedan zaključak po podnesku kupca.

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.