solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

FERK izdao više dozvola za rad solarnih elektrana

Busovača_solarna elektrana by EMT SOLAR solarna elektrana u bih
Busovača_solarna elektrana by EMT SOLAR
Sadržaj

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine-FERK je na posljednjoj redovnoj sjednici donijela rješenja kojima se izdaju dozvole za rad za proizvodnju električne energije u solarnim fotonaponskim elektranama za: Geo Wat Mario Krmek Stolac, Maxima IST d.o.o. Mostar, „GSL AUTO CENTAR“ d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, „IVANOVIĆ“ d.o.o. LIVNO, „EKO-SERVIS“ d.o.o. Tešanj i Samostalna obrtnička radnja „BOKAN-SOL“ iz Posušja.

Osim toga, donesena su rješenja kojima se izdaju dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositeljima zahtjeva SE ČULJAK iz Mostara i T.P. „OMERBAŠIĆ“ d.o.o. Tešanj.

Doneseno je i rješenje kojim se privrednom društvu Winter Wind d.o.o. Tomislavgrad izdaje obnovljena Dozvola za snabdijevanje električnom energijom – dozvola II. reda.

FERK je na sjednici usvojio nacrte dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva MARKOTA d.o.o. Posušje i Obrt „RnP Energy“ vlasnika Dalibora Gudelja iz Busovače, te nacrte dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva „FOTON“ vlasnika Huskića Suada iz Tešnja i „AGRO-BRIŠNIK“ d.o.o. TOMISLAVGRAD.  

Nacrti dozvola i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 29.8.2023. godine do 12 sati, poštom na adresu:

Kneza Domagoja 12 A,

Mostar,

kao i na email adresu kontakt@ferk.ba.

FERK je također donio rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.