solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

FERK mijenja pravilnik za izdavanje dozvola

Sadržaj

Prema najavi održavanja redovne 18. sjednice Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK), trebalo bi doći do razmatranja, kao i samog odlučivanja o Nacrtu pravilnika  o izmjenama Pravilnika o metodologiji za utvrđivanje referentne cijene električne energije. 

Pored odlučivanja o izmjenama prethodno navedenog Nacrta, sjednica bi trebala obuhvatiti i razmatranje o Nacrtu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika za izdavanje dozvola.

Također, na sjednici je planirano i donošenje rješenja dozvola za proizvodnju električne energije u mikro-postrojenjima OIE „Velovo kućište“ Široki Brijeg (solarna fotonaponska elektrana „Anita 2“) i  „INTERPROJEKT“ Mostar (solarna fotonaponska elektrana „Interprojekt“).

Svoja rješenja dozvola na predstojećoj sjednici očekuju i preduzeća „HENKOPROM“ d.o.o. Žepče, „Klesarstvo ZAMAK“ d.o.o. Vogošća, „EnergEtica“ d.o.o. Sarajevo, te  „MIV“ d.o.o. Grude.

Održavanje sjednice planirano je u petak, 10.09.2021. godine u 13h, u sjedištu FERK-a.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.