solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

FERK ODRŽAO 11. REDOVNU SJEDNICU U 2022. GODINI!

FERK - Regulatorna komisija: više novih dozvola za rad
FENA, FERK
Sadržaj

30.05.2022. godine, na 11. redovnoj sjednici, (FERK) Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine donijela je Odluku o davanju suglasnosti Javnom preduzeću „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne“ d.d. Mostar, na krivulje opterećenja.

„Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosne“ d.d. Mostar odobreni su i Plan razvoja i izgradnje distribucijske mreže za 2022. godinu. Doneseno je i rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Proizvodnja električne energije „MFS TRADE“ d.o.o. Doboj Istok.

Kao i rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva Proizvodnja električne energije ČALUK – F, vl. Čaluk Fuad iz Kaknja, za solarnu fotonaponsku elektranu „ČALUK-F“.

Radovi izvedeni od strane firme EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo - članak FERK
Radovi izvedeni od strane firme EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo – članak FERK

Usvojena su i tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva „BIOKOMERC“ d.o.o. Mostar, „ANAREA“ d.o.o. Gračanica i „ECO ENERGY“ d.o.o. Gračanica, te dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva FOTONAPONSKA ELEKTRANA „MARKOVIĆ“, vlasnika Anđelka Markovića iz Stoca za solarnu fotonaponsku elektranu „MARKOVIĆ 2“ i „SOLAR“ vlasnika Muhameda Mujkića iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu, „SOLAR-M-20-1“.

Usvojena su i dva nacrta dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvola drugog reda podnositelja zahtjeva: „HSE BIH“ d.o.o. Sarajevo i „PLAVO SUNCE“ d.o.o. Čitluk.

Navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na Internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti svoje pisane komentare na nacrte do 08.06.2022. godine do 12 sati, poštom na adresi Kneza Domagoja 12A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Detaljnije informacije možete pročitati na stranici www.ferk.ba.  

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.