Na 13. redovnoj sjednici u 2022. godini, Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine donijela je tri rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: “FAS” vlasnika Suvada Srkalovića iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “FAS.23-1”, Proizvodnja električne energije “KURTIĆ”, vlasnika Esima Kurtića iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “KURTIĆ.23-1” i Obrt-solarna elektrana “KENO”, vlasnika Kenana Abdukića iz Breze za solarnu fotonaponsku elektranu “KENO”.

FERK je donio i rješenje o oduzimanju Dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda imatelju dozvole “B.S.I” d.o.o. Jajce.

Usvojeno je i šest nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: Proizvodnja električne energije “ELOS”, vlasnika Osme Saračevića iz Tešnja, “PRO-EL” d.o.o. Bugojno, “MAC ECO OIL” d.o.o. Sarajevo, “PIRO-PROMET” d.o.o. Tešanj, “ECO-WAT” d.o.o. iz Kiseljaka i “ECO-VOLT” d.o.o. iz Kiseljaka.

Kada su u pitanju mikropostrojenja obnovljivih izvora energije usvojeno je pet nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: “ECOSOLAR”, vlasnika Fahrudina Omerbašića iz Tešnja za dvije solarne fotonaponske elektrane “ECOSOLAR” i “ECOSOLAR 2”, solarna elektrana “VRBOVIK 1”, vlasnika Alena Omerhodžića iz Breze za solarnu fotonaponsku elektranu “VRBOVIK 1”, “ELEKTRO-HOPIĆ”, vlasnika Dževada Hopića iz Doboj-Jug za solarnu fotonaponsku elektranu “HOPIĆ 23-1” i solarna elektrana “KLJAJIĆ”, vlasnika Slavka Kljajića iz Žepča za solarnu fotonaponsku elektranu “KLJAJIĆ”.

FERK je usvojio i Nacrt dozvoe za opskrbu električnom energijom – dozvole II reda podnositelja zahtjeva “GLOBAL ISPAT KIL” d.o.o. Lukavac.

Instalacija solarne elektrane: Ključ u ruke - firma EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo (članak FERK)
Instalacija solarne elektrane: Ključ u ruke – firma EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 30.6.2022. godine do 15 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, kontakt@ferk.ba.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime