solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

FERK ODRŽAO 16. REDOVNU SJEDNICU U 2021. GODINI

Sadržaj

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK je 15.07.2021. na redovnoj sjednici donijela devet rješenja za proizvodnju električne energije, kako slijedi: u postupku izdavanja dozvole rješenja su izdana preduzećima „GRANITEX“ d.o.o. Čapljina, DD DC TEŠANJ KRAŠEVO, „ACŠ“ TEŠANJ, „TAŠO-COMMERC“ d.o.o. Fojnica, „REGIUS“ d.o.o. Čapljina, „SARAČEVIĆ“ d.o.o. Tešanj; u postupku obnove dozvole rješenja su izdana preduzećima „ELWORK“ d.o.o. Tuzla i „SJAJ“ d.o.o. Maglaj dok je preduzeću ENERGY TRADE d.o.o. Usora izmijenjena i dopunjena postojeća dozvola.

Donesena su i četiri rješenja za proizvodnju električne energije u mikro-postrojenju OIE u solarnim fotonaponskim elektranama za „SOLAR ENERGO BATISTA“ vl. Ivan Batista iz Usore za solarnu elektranu BATISTA 1, Proizvodnja električne energije „DNS ENERGY“ vlasnika Maida Jabandžića iz Tešnja, „EGAL“ vlasnika Slavka Galića iz Širokog Brijega i poduzeću „ĆOSIĆ“ d.o.o. Kakanj.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.