solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

FERK održao redovnu sjednicu u 2022. godini

dalekovod
Table of Contents

Usvojeni novi nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije

Pisani komentari na nacrte dozvola do 7. novembra

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine je na današnjoj, redovnoj sjednici usvojila rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva „AJNEX“ d.o.o. Sarajevo za solarnu fotonaponsku elektranu „AJNEX“ , rješenje o oduzimanju dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II reda imatelju dozvole G-Petrol d.o.o. Sarajevo i zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostojenju obnovljivih izvora energije, podnositelja zahtjeva GMC d.o.o. Usora, saopšteno je iz FERK-a.

Usvojena su danas i dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: „FUEL BOSS“ d.o.o. Zenica i „BIČAKČIĆ SOLAR“ d.o.o. iz Sarajeva.

FERK je usvojio i tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: SD „ASEA“ vlasnika Safeta Sinanovića iz Zavidovića za solarnu fotonaponsku elektranu „ASE 2-23“, „BIO BRAND“ d.o.o. Jablanica za solarnu fotonaponsku elektranu „BIO BRAND“ i „CONRA“ d.o.o. iz Tešnja  za solarnu fotonaponsku elektranu „Adil 2”.

Nacrti dozvola mogu se preuzeti na internet stranici FERK-a, www.ferk.ba, a zainteresovane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 7. novembra ove godine, do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, kontakt@ferk.ba.

FERK je danas donio i tri rješenje po žalbama kupaca.

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

Solarni Oktobar

Rekordno niske cijene solarne opreme

Klikom na dugme otvorit ce se ponuda

Solarni Oktobar

Rekordno niske cijene solarne opreme

Klikom na dugme otvorit ce se ponuda

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.