solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

FERK utvrdio više nacrta pravilnika (2024)

FERK
FERK
Sadržaj

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK,  na redovnoj sjednici u srijedu utvrdila je tri nacrta pravilnika koji su upućeni u postupak opće rasprave.

Izvršavajući svoje nadležnosti u skladu sa odredbama Zakona o električnoj energiji Federacije BiH i Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i učinkovite kogeneracije doneseni su: Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje cijena za opskrbu električnom energijom krajnjih kupaca kod javnog i rezervnog opskrbljivača, Nacrt pravilnika o promjeni opskrbljivača i Nacrt pravilnika o obaveznom udjelu i preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije.

Usmena opća rasprava o Nacrtu pravilnika o metodologiji za utvrđivanje cijena za opskrbu električnom energijom krajnjih kupaca kod javnog i rezervnog opskrbljivača biće održana 12. februara u 11 sati u prostorijama Komisije u Mostaru, dok će rasprava o Nacrtu pravilnika o promjeni opskrbljivača biti održana isti dan s početkom u 12 sati. Opća rasprava o Nacrtu pravilnika o obaveznom udjelu i preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije biće održana 26. februara  u 11 sati na istoj adresu, saopćeno je iz Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nacrti i obavijesti za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba. Također, zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu dostaviti pisane komentare do 14. februara ove godine do 12 sati, odnosno do 29. februara do 12 sati za Nacrt pravilnika o obaveznom udjelu i preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije.

29. januara je održana usmena opća rasprava o Nacrtu pravilnika o izvještavanju, a zainteresovana pravna i fizička lica mogu podnositi pisane komentare na Nacrt do 02.02. 2024. do 12:00 sati na adresu FERK-a ili na elektronsku adresu kontakt@ferk.ba.

Komisija će na svojoj službenoj internet stranici objaviti primljene komentare i izvještaj voditelja postupka sa opšte rasprave.

Dozvole za solarne elektrane

FERK je donio i odluku o usvajanju Nacrta dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva “ECO ENERGY” d.o.o. Gračanica.

Nacrt i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici FERK-a, a zainteresirane osobe svoje pisane komentare na nacrt dozvole mogu dostaviti do 12. februara do 12 sati, poštom na adresu FERK-a, kao i na elektronsku adresu FERK-a.

Na jučer održanoj sjednici FERK-a donesena su i rješenja kojima je status kvalificiranog proizvođača utvrđen za podnositelje zahtjeva: “DAMIREX” d.o.o. Zenica, Proizvodnja električne energije “Reconsult 1”, vlasnika Idriza Kruške iz Tešnja, “CTS” d.o.o. Sarajevo, SOL INVICTUS Novi Travnik, Proizvodnja električne energije “MA”, vlasnika Munevere Alić iz Tešnja, “Solarna elektrana Rešidbegović” iz Fojnice i BFF DIAM d.o.o. Livno za dva proizvodna objekta.

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.