Australijska kompanija za istraživanje i razvoj vodonika, Star Scientific, osvojila je Svjetsku nagradu za vodonik za svoju patentiranu HERO tehnologiju, koja je izazvala nalet uzbuđenja 2020. godine i ne pokazuje znakove popuštanja.

Tehnologija kompanije Hydrogen Energy Release Optimiser (HERO) privukla je interes vlada širom svijeta prošle godine, potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju s filipinskim Ministarstvom energetike i upuštanjem u razgovore s liderima širom sjeverne Evrope.

„U cijelom svijetu vidimo da se vlade počinju boriti s teškim pitanjem kako prilagoditi industriju na fosilna goriva održivoj energiji; konkretno, kako pomoći industriji da generira industrijske količine toplote bez sagorijevanja “, rekao je Horvath.

„Toplina je ključni input za većinu ljudskih pothvata. HERO® je karika koja nedostaje u lancu opskrbe vodikom, pretvarajući zeleni vodik u kontinuiranu industrijsku toplinu bez sagorijevanja. Može se koristiti od najteže industrije, poput termoelektrana na ugalj, do smanjenja lokalnih dobara za određene lokacije kao što su daljinsko grijanje i desalinizacija. “

Šta je HERO tehnologija Star Scientific-a

Slučajno otkrivena, tehnologija je zapravo rođena iz odstupanja uočenog tokom istraživanja kompanije “Hidrogen” pre nekoliko godina. “Stalno smo viđali ovaj čudni artefakt,” rekao je Horvath za pv magazin Australija u intervjuu prošlog decembra. Zaintrigirana, kompanija je stavila „svaki instrument koji smo imali kod sebe“ kako bi promatrala i izolirala pojavu.

Radoznalost se isplatila – na kraju je kompaniju dovela do HERO-a, supstance za oblaganje koja se može nanositi na keramiku ili određene metale i koja u kontaktu sa vodonikom i kiseonikom u tri minute pređe od nula do preko 700 stepeni Celzijusa.

„Budući da ne gori, to je reakcija, sva ta energija prolazi ravno kroz podlogu. Dakle, naš prijenos energije je iznad 90% u sve ono u što ga prenosite, bilo da je to voda, CO2, bilo koji medij “, rekao je Horvath.

„HERO nam omogućava da napravimo zasićenu paru za proizvodnju energije, ili zapravo bilo koju vrstu proizvodnje toplotne energije – bilo u industriji, bilo u hrani ili u masovnoj proizvodnji energije.“

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime