solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

INTERSOLAR EUROPA 2022.

Intersolar Europa je najveći svjetski sajam koji se održava svake godine
Solarna industrija
Sadržaj

16. oktobra 2021. godine pisali smo o Intersolaru koji je održan 2021. godine, a sada Vam predstavljamo Intersolar Europa koji je održan u periodu od 11. do 13.05.2022. godine.

Intersolar Europa predstavlja vodeći svjetski sajam solarne industrije koji se održava svake godine, u izložbenom centru Messe Minhen u Minhenu, Njemačka.

Intersolar Europa predstavlja vodeći svjetski sajam solarne industrije koji se održava svake godine.

Intersolar Europa

Kao najveća međunarodna platforma, sajam pruža vrhunske usluge i međunarodne konferencije koje zajedno doprinose kompanijama, tehnologiji, te najvažnijim ličnostima solarne energije – širom svijeta.

Izložbe se fokusiraju na područja fotonaponskih sustava, proizvodnje fotonaponske tehnologije, skladištenje energije i solarne termalne tehnologije. Prvi dan sajma Intersolar Europa bio je 11.05.2022. godine, a na sajmu su sudjelovali izlagači iz Francuske, Njemačke, Belgije, Švicarske, Turske, Irske, U.K., Južne Koreje, Kine, Austrije, Slovačke, Španije, SAD-a, Nizozemske, Italije, Norveške i ostalih država. Od srijede do petka, u centru pažnje bilo je 1.500 izlagača.

Izlagači na sajmu bili su proizvođači, dobavljači, distributeri, pružatelji usluga fotonaponskih elektrana (PV), distributeri, dobavljači solarne topline (ST), dobavljači PV i ST sistema, nosioci projekata/izvođači EPC-a, Instituti za ovjeru, Instituti za istraživanje i razvoj, razna udruženja/društva, mediji i izdavaštvo, kao i ostale finansijske usluge.

Intersolar Europa svim stručnjacima u solarnoj industriji pruža idealnu priliku za uspostavljanje kontakata i prikupljanje informacija o tržišnim vrijednostima, učinkovitim proizvodnim strategijama, finansiranju i razvoju projekata.

Konferencija Intersolar Europa za cilj ima podsticanje transnacionalnog prijenosa znanja i rješenja najbolje prakse. Konferencijski program bio je proširen na nekoliko sesija na temu skladištenja solarne energije i razvijanja samog tržišta. Na konferenciji, stručnjaci su razgovarali o tehnološkim trendovima, novim poslovnim modelima i finansijskim rješenjima.

Moto konferencije glasio je: “Povezivanje solarnog poslovanja”, a cilj je bio poticanje transnacionalnog prijenosa znanja i rješenja najbolje prakse.

U okviru konferencije, organizirani su obilasci s raznim temama. Obilasci su bili usmjereni prvenstveno na arhitekte, planere i instalatere. Događaje i obilaske upotpunjavao je Intersolar Summit koji se održava na tržištima solarne energije.

Posjetioci sajma mogli su prisustvovati određenim zanimljivim, paralelnim događajima poput The Smart E Europe, EES Europe i Power2Drive.

„Stvaranje novog energetskog svijeta“ – cilj je The Smarter E Europe, najveće platforme za energetsku industriju. Platforma okuplja četiri izložbe pod nazivima Intersolar Europe, ees Europe, Power2Drive i EM-Power Europe s ukupno 1356 izlagača, kao i odličnim popratnim programom.

Ees Europe održava se od 2014. godine, a moto je: „Inovativno energetsko skladištenje“. Na jednom mjestu okuplja proizvođače, distributere, korisnike, kao i dobavljače rješenja za stacionarno skladištenje i tehnologiju električne energije i tehnologiju proizvodnje baterija.

Zajedno sa Green Hydrogen Forum & Expo areom, nudi i centar gdje se sastaju firme širom svijeta kako bi donijele hidrogen, gorivo, elektrolizatore i plin, te time ubrzale razvijanje novog tržišta.

Pod motom „Napuniti budućnost mobilnošću“, Power2Drive fokusira se na rješenja i tehnologiju za čisti transport. Proizvođačima, dobavljačima, distributerima i novoosnovanim firmama na rastućem tržištu nudi mjesto profesionalnog okupljanja za predstavljanje novih razvoja i poslovnih modela.  

EMPower Europe predstavlja međunarodnu izložbu za upravljanje energijom i integrira energetska rješenja. Fokus izložbe je na učinkovitoj distribuciji i korištenju obnovljive električne energije i toplote, pametnom upravljanju energijom i spajanju sektora u zgradama. Vrlo važno je napomenuti da je ove godine (2022.), EM-Power EU po prvi put održao i vlastitu konferenciju.

Ulogu u velikoj posjećenosti sajmu svakako je imala i dodjela nagrade pod nazivom Intersolar Award. Intersolar Award dodjeljivala se najinovativnijim firmama i to u tri kategorije: fotovoltažni sistemi, solarno-termalna energija i proces proizvodnje fotovoltažnih sistema.

Navedene kategorije obuhvatale su tri najvažnija segmenta solarne industrije i promovisale inovativna rješenja u okviru njih.

solarne elektrane u bih

Slijedeći i opet veliki Intersolar Europa održati će se u Minhenu od 14. do 16. juna 2023. godine!

Danas je pažnja usmjerena prema novim tržištima i novoj tehnologiji da bi se solarna energija proizvodila što povoljnije i da bi se solarna struja s krovova koristila za svakodnevne potrebe, te da bismo uticali na smanjenje svakodnevnih troškova. Intersolar Europa održava se svake godine i predstavlja izvrsnu priliku da se kupci upoznaju sa firmama, kao i njihovim rješenjima.

Od samog osnivanja, sajam Intersolar Europa predstavlja najvažniju platformu industrije za proizvođače, distributere, davatelje usluga i sve ostale partnere u solarnoj industriji.

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.