JinkoSolar će osigurati 1 GW za petu fazu najvećeg dubajskog solarnog parka Mohammed bin Rashid Solar koji razvija ACWA Power. To je omogućeno zahvaljujući partnerstvu sa Shanghai Electric.

JinkoSolar će koristiti svoj swan bifacijalni modul. Prema njihovim riječima, ovaj modul će pomoći u postizanju velike dobiti i smanjiti nivelirane troškove energije za projekat.

Min Cao, predsjednik Shanghai Electric-a rekao je: „Izazovi u nabavi sirovina i odgođeno vrijeme isporuke uzrokovani globalnom pandemijom samo su neka od pitanja koja je JinkoSolar pomogao pružiti podršku Shanghai Electric-u u projektu DEWA faza V. U bliskoj budućnosti radujemo se istraživanju novih prilika za zajednički rad u više prekomorskih regija i promociju održivog razvoja obnovljivih izvora energije širom svijeta. “

Prema predsjedniku JinkoSolar-a Xiande Li, njihovo partnerstvo sa Shanghai Electricom dodatno će proširiti kineski doprinos globalnoj solarnoj industriji.

Solarni park Mohammed bin Rashid Al Maktoum se prostire na ukupnoj površini od 77 km2 u Saih Al-Dahalu, oko 50 kilometara južno od grada Dubaija. Postrojenje je implementiralo Uprava za električnu energiju i vodu u Dubaiju (DEWA).

Prva faza projekta naručena je 22. oktobra 2013. Krajem 2020. solarni PV kompleks dostigao je proizvodni kapacitet od 1,013 GW s ciljem da dostigne 5GW do 2030. Trenutno su u izgradnji 4. (700 MW CSP + 250 MW PV) i 5. faza (900 MW PV). Izgradnja solarnog parka Mohammed bin Rashid dio je plana Dubaija da do 2050. godine proizvede 75% svoje snage iz čistih izvora.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime