solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Kanton 10: koncesije za dvije solarne elektrane

Dodijeljene koncesije za dvije solarne elektrane
Dodijeljene koncesije za dvije solarne elektrane
Sadržaj

Vlada Kantona 10 donijela je odluku o odobravanju koncesije i ovlaštenja mjerodavnom ministarstva za potpisivanje ugovora sa koncesionarom “INSOLAR” d.o.o. Tomislavgrad.

Kako je navedeno u saopćenju sa sjednice Vlade, prihvaćen je izvještaj Komisije za koncesije o provedenom pregovaračkom postupku sa firmom “INSOLAR” d.o.o. Tomislavgrad koja se ujedno određuje za koncesionara.

Ugovor o koncsiji je ispred Vlade Kantona 10 potpisao ministar privrede Miroslav Jaglica, a ispred kompanije “INSOLAR ”  Nataniel Holbrohr.

Jednokratna koncesijska naknada iznosi 23.273,10  KM, dok će se godišnja koncesijska naknada obračunavati u iznosu 2%  od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije, saopćeno je iz Vlade Kantona 10.

Vlada Kantona 10 također je donijela odluku o odobravanju koncesije i ovlaštenja za potpisivanje ugovora sa koncesionarom “EARTH FINANCE” d.o.o. Ova firma dobit će koncesiju također na osnovu provedenog pregovaračkog postupka.

Kako ja ranije Indikator.ba izvijestio INSOLAR d.o.o.Tomislavgrad planira izgradnju fotonaponske solarne elektrane ukupne snage 100 MW na području općine Tomislavgrad, lokacija Seline.

Preduzeće EARTH FINANCE Tomislavgrad osnovano je prošle godine, a u vlasništvu je češke kompanije WOODBURN INVEST A.S, te fizičkih osoba Dražena Vučemila i Željka Dilbera.

EARTH FINANCE planira graditi solarnu elektranu Orlovac ukupne snage 102,5 MW, priključne snaga procijenjene na 92,5 MW.

Zemljište za projekat Orlovac koje se nalazi kod sela Eminovo Selo sastoji se od dvije parcele na lokaciji zvanoj Kovač. Prostire se na ukupno 82,8 hektara.

Prošle godine Općina Tomislavgrad objavila je javni oglas za dodjelu prava građenja na građevinskom zemljištu u svom vlasništvu za izgradnju solarne elektrane Orlovac.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.