solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Ministar Lakić: veće cijene struje za nesavjesne potrošače (2024)

Moguće povećanje cijene struje
Moguće povećanje cijene struje
Sadržaj

Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, zaprijetio je povećanjem cijene struje. On je za BHRT rekao da nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije, te ne isključuje mogućnost određenih aktivnosti Elektroprirede, a sve u svrhu uštede električne energije.

“Zašto se u javnosti pojavljuje mogućnost, da bi se počela štediti energija, da će Elektroprivreda ići u aktivnost da onima koji štede neće biti povećane cijene struje, ali oni koji je troše nemilice, da im se poveća cijena električne energije. Zašto to radimo? Zato što nemamo proizvodnje, jer nemamo dovoljno uglja za naše termoelektrane da se proizvede energija”, rekao je Lakić.”

On ističe da je za rješenje ovog problema potrebno samo proizvoditi, te ukazao na to da je trenutno stanje posljedica nerada prethodne vlasti.

“Nije bio dobar rad, mnogi su probemi naslijeđeni. Mi ćemo ih rješavati”, naglasio je Lakić.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.