solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Mjesečni izvještaj razlike zračenja za decembar 2020

mjesečni izvještaj zračenja decembar 2020
Table of Contents

Prema objavljenim GHI mjerenjima iz satelita, istočna Bosna je trebala bilježiti osjetno veće prinose od prosječnih, dok su dijelovi Krajine i centralne Bosne zadržavali prosjek. Ostali dijelovi zemlje su trebali bilježiti znatan pad prinosa od prosječnih za ovaj mjesec.

mjesečni izvještaj zračenja decembar 2020

MJESEČNE KARTE GLOBALNOG HORIZONTALNOG ZRAČENJA

Globalno horizontalno zračenje (GHI) najvažniji je vremenski faktor koji utječe na proizvodnju energije solarnih fotonaponskih elektrana. Stoga je presudno imati pouzdane informacije o nedavnim GHI kako bi se uvidjelo rade li PV elektrane optimalno ili ne.

GHI mjesečna razlika [%]: relativna razlika između GHI mjesečnih ukupnih vrijednosti i dugoročnog prosjeka (referentni period) mjesečnih ukupnih vrijednosti. Dugoročni prosjek definiran je periodom od 1994 do posljednje kompletne godine. Tople boje (narančasta, crvena) ukazuju na više solarnih resursa dostupnih u određenom mjesecu u odnosu na referentni („prosječni“) mjesec. Suprotno tome ukazuju hladne boje (zelena, plava).

Za sektor solarne energije mape se koriste za identifikaciju međugodišnje varijabilnosti solarnih resursa. Mape koje pokazuju nedavne vrijednosti mogu se koristiti kao preliminarna i približna referenca i mogu pomoći u identificiranju potrebe za detaljnijom procjenom energije vaše PV elektrane.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

Solarni Oktobar

Rekordno niske cijene solarne opreme

Klikom na dugme otvorit ce se ponuda

Solarni Oktobar

Rekordno niske cijene solarne opreme

Klikom na dugme otvorit ce se ponuda

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.