11.6 C
Sarajevo
Nedjelja, Juni 4, 2023

Na sajmu Solarex u Istanbulu predstavljen Sarajevski energetski forum

Najčitanije

Petnaeasti po redu SOLAREX

Ovog vikenda je zatvoren ovogodišnji Solarex u Istanbulu, najveći sajam ove vrste, na temu solarne energije u Turskoj na kojem su učešće uzele i bh. kompanije iz spektra solarne energije.

Ovaj respektabilni sajam u Istanbulu po 15-ti put je otvorio vrata svijetu i ponudio bogat sadržaj. 

Svi predstavnici ovog sektora okupljaju se na sajmu na kojem učestvuju svjetski priznati predstavnici solarne energije, viši menadžeri, direktori nabavke, proizvođači, potrošači, akademici, studenti, te domaći i strani predstavnici sektora solarne energije.

“Čast je biti dijelom ovako velike organizacije, ovako velikog sajma i svakako prilika da se predstavimo i mi iz BiH, da pokažemo kako i naše tržište obiluje kompanijama koje se bave servisom i izgradnjom solarnih fotonaponskih elektrana, konsultacijama, izradom projekata ove vrste i slično. Važno je pratiti trendove i informisati se o najnovijim tehnologijama, kreirati konkurentne ponude i svakako učiniti BiH interesantnom za investicije iz ovog sektora.”, izjavio je Ekrem Mušić, direktor EMT SOLAR kompanije za portal Akta.ba

Međunarodni sajam solarne energije i tehnologije

Kao komercijalna platforma na kojoj se zajedno predstavljaju najnovije svjetske tehnologije u oblasti solarne energije i novi proizvodi proizvedeni u Turskoj, “Međunarodni sajam solarne energije i tehnologije” ima karakteristike organizacije u kojoj se vodeće firme i predstavnici sektora upoznaju i sarađuju. 

“Solarex Istanbul” ima za cilj da sa sadržajima ukaže na važnost čiste energije kako firmama učesnicama tako i posjetiocima.

“Sajam solarne energije i tehnologije “Solarex Istanbul” – prvi je i jedini sajam solarne energije u Turskoj. To je ujedno i sajam koji pruža šansu Turskoj da preduzme važne korake u pravcu da bude proizvodni centar u oblasti solarne energije, što je svakako nešto čemu i BiH treba težiti.”, dodao je Mušić. 

Najavljen SEF

Predstavnici bh. kompanija koje su partneri Solarne akademije na organizaciji održali su sastanak sa menadžmentom ovog velikog sajma i zasigurno time otvorili pitanje saradnje i partnerstva.

solarna akademija
solarna akademija

“Bila je ovo sjajna prilika najaviti SEF 2023, na kojem očekujemo da ugostimo rukovodstvo ovog velikog sajma iz Istanbula, te se dodatno upoznamo sa praksama organizovanja ovakve vrste događaja na najvišem nivou.”, zaključili su bh. predstavnici iz organizacije SEF 2023. 

“Podsjećamo, prvi Solarni energetski forum u BiH, u organizaciji Solarne akademije, održat će se u Sarajevu od 20-23. juna ove godine, a organizatori najavljuju dolazak velikog broja relevantnih predstavnika ovog sektora iz BiH, regiona i EU. Za više informacija o ovome dogadjaju možete se obratiti na info@sef.ba.”, navodi se u saopćenju. 

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Najnovije

BA