solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Općina Kakanj planira gradnju solarne elektrane za vlastite potrebe (2023)

Solarna elektrana by EMT SOLAR
Solarna elektrana by EMT SOLAR
Sadržaj

Općina Kakanj je pokrenula proceduru za izgradnju solarne elektrane. Solarni  paneli biće postavljeni na zgradu Općine.

Kako je navedeno na službenoj stranici Općine Kakanj, prateći projekte Strategije razvoja Kaknja za period od 2021. do 2027. godine, pokrenuta je procedura za izgradnju solarne fotonaponske elektrane za vlastite potrebe.

“Sada nam slijedi obezbjeđenje potrebne dokumentacije, podnošenje zahtjeva za prethodnu elektroenergetsku saglasnost, a zatim i planiranje izgradnje solarne elektrane”, kazali su iz Općine Kakanj te dodali da bi time osigurali do 88 kW snage.

Općina Kakanj je među prvim općinama u BiH koja se odlučila izraditi solarnu elektranu za vlastite potrebe.

“Opredijeljeni smo da štedimo na troškovima. U istom trenutku želimo ulagati u obnovljive izvore i pratiti naše potrebe. Ovo je naš pilot projekat. U konačnici naš cilj je iskoristiti sve slobodne javne površine, krovove sportskih dvorana, vrtića i drugih objekata kako bi ulagali u zelenu energiju. Pored ovoga želimo raditi i na elektro mobilnosti u narednom periodu”, kazao je načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.