solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Počeo Sarajevo Industry Fair 2023 – sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije

Sarajevski industrijski sajam
Sarajevski industrijski sajam
Sadržaj

Prvi međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije  “SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023” počeo je jučer u dvorani Zetra u Sarajevu.

Nakon gotovo 15 godina pauze, Sarajevo je ponovno epicentar sajamske aktivnosti u području građevine, metalne industrije i mašinstva.

Osim toga, SIF 2023 je i platforma za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima i profesionalcima iz industrije. Sajam otvara vrata i za nove poslovne mogućnosti, pomažući izlagačima da uspostave nove kontakte sa potencijalnim kupcima i partnerima. Također, sajam će pružiti posjetiteljima mogućnost direktne kupovine proizvoda uz promotivne cijene, akcije i novitete na tržištu.

Na preko 5.000 metara kvadratnih zatvorenog sajamskog prostora i preko 2.000 metara kvadratnih otvorenog prostora, okupilo se blizu  100 izlagača iz BiH, ali i regije iz više različitih industrija.

Sajam je okupio kompanije koje se bave istraživanjem i projektovanjem, izgradnjom i održavanjem objekata, visokogradnjom, niskogradnjom i hidrogradnjom, materijalima, opremanjem objekata, građevinskim mašinama, uređajima i alatima, adaptacijom, rekonstrukcijom i restauracijom, potom zanate, informacijske tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera.

Već prvog dana sajma, izlagači i posjetitelji su mogli prisustvovati prezentacijama i panel diskusijama. Naime, kompanija M:TEL je imala prezentaciju na temu “Smart home”, dok je pažnju privukla i panel diskusija na temu ”Zeleni beton” – problemi u nedostatku legislative za beton, transportni beton, i beton koji se ugrađuje u montažne konstrukcije.

Na kraju prvog dana, održana je i prezentacija Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, na temu pod nazivom “IBIH & Eurokodovi”.

Danas panel diskusija posvećena solarnoj energiji

Danas, 19. maja, godine, od 14:30 sati, posjetitelji će imati mogućnost prisustva panel diskusiji na temu ”Solarna energija-potencijal, sadašnjost i budućnost”. Nakon toga, kompanija Isospan će prezentirati koje su to prednosti u gradnji nisko-energetskih i pasivnih stambenih objekata. Za kraj drugog dana, kompanija EMT Solar će uraditi prezentaciju svog poslovanja u segmentu solarne energije i potencijala iz ove oblasti.

EMT SOLAR je firma specijalizovana za izgradnju solarnih postrojenja, od izlaska na teren i stručne procjene lokacije i savjetovanja, projektovanja i izgradnje, do praćenja rada, servisiranja i repoweringa solarnih sistema.

EMT SOLAR radi po sistemu „ključ u ruke“, što podrazumijeva ne samo nabavku najkvalitetnije opreme, već i sve poslove oko pribavljanja potrebnih dozvola i definisanja optimalnih poslovnih modela za svaku investiciju.

Ukoliko planirate graditi solarnu elektranu i imate pitanja, posjetite izložbeni prostor kompanije EMT SOLAR na Sarajevskom industrijskom sajmu, ili ispunite kratki anketni upitnik i pregledajte sekcije na našem portalu.

Sajam traje još danas i sutra, a ulaznice koštaju 5 KM po osobi, s tim da dio novca od ulaznica ide u dobrotovrne svrhe.

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.