solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Povrat do 35 % za investicije u energetsku efikasnost

Povoljni krediti za energetsku efikasnost i solarne elektarne
Povoljni krediti za energetsku efikasnost i solarne elektarne
Sadržaj

Za investiranje u energetsku efikasnost Sparkasse banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbijedili su novu kreditnu liniju u iznosu od dva miliona eura .

Kreditna linija je namijenjena stanovništvu i mikro preduzećima, te će uz povoljne uslove pružati povrat sredstava i do 35% vrijednosti investicije, kao i besplatne konsultantske usluge.

Nova zelena kreditna linija u iznosu od dva milliona eura osigurana je u okviru projekta GEFF III i biće usmjerena za finansiranje kredita, tehničke pomoći i isplate poticaja za energetsku efikasnost i zelenu ekonomiju. Na ovaj način klijentima se omogućava finansiranje nabavke materijala i proizvoda koji poboljšavaju energetsku efikasnost, odnosno, korištenje obnovljivih izvora energije koji doprinose kvalitetnijem načinu života i štite okoliš, što uključuje i gradnju solarnih elektrana.

Posebnost ove kreditne linije čini Investicijski poticaj ili povrat do 35% od iznosa kredita, a koji se isplaćuje nakon uspješno implementirane investicije, uz prezentiranje dokaza da su kreditna sredstva utrošena u svrhu energetske efikasnosti zelene ekonomije. Investicijski poticaj, odnosno stimulacija je usmjerena na poboljšanje usklađenosti sa jednom ili više EU direktiva.

Ulaganje u energetsku efikasnost je budućnost

“Kao banka smatramo da je naš uspjeh neraskidivo povezan sa održivošću i finansijski zdravom zajednicom u kojoj djelujemo. Stoga, aktivno podržavamo naše klijente, privrednike i stanovništvo u procesu zelene tranzicije, što je jedan od ključnih prioriteta u našoj agendi. Izuzetno mi je drago što smo u saradnji s našim dugogodišnjim partnerom EBRD-om omogućili ovu kreditnu liniju, koja će dodatno ojačati podršku investicijama u energetsku efikasnost. Ove investicije mogu donijeti značajne energetske uštede domaćinstvima i malim preduzećima, doprinijeti očuvanju okoliša, te u konačnici, poboljšanju kvaliteta života u našoj zajednici”, istakao je Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse Banke.

Ako tražite pouzdanog partnera za gradnju Vaše solarne elektrane EMT SOLAR je firma specijalizovana za cjelokupan ciklus izgradnje solarnih postrojenja, od izlaska na teren i stručne procjene lokacije i savjetovanja, projektovanja i izgradnje, do praćenja rada, servisiranja i repoweringa solarnih sistema.

Radi se o firmi koja je licencirana za 18 različitih poslova mjerenja i ispitivanja u oblasti elektro i fotonaponske tehnike.

Krenite u solarnu budućnost uz najbolje u ovoj oblasti. Za početak i pregledajte sekcije na našem specijalizovanom portalu Solarno.net, ili pozovite 033 444 310, a stručnjaci kompanije EMT SOLAR će vam se javiti i odgovoriti na sva vaša pitanja

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.