solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Proizvodnja solarnih panela: LG izlazi iz solarne branše

LG
Sadržaj

Korejski proizvođač elektronike LG najavio je da će zatvoriti poslovanje s fotonaponskim modulima do kraja juna ove godine.

“Odluka je došla jer neizvjesnosti u globalnom poslovanju sa solarnim modulima nastavljaju da rastu zbog niza faktora, uključujući intenziviranje cjenovne konkurencije i rastuće cijene sirovina”, navodi proizvođač u saopćenju. “LG će nastaviti da stoji iza svog brenda. Kompanija će nastaviti da podržava postojeće LG korisnike solarnih panela u periodu nakon zatvaranja poslovanja. Proizvodnja samih solarnih panela nastavit će se do drugog kvartala ove godine kako bi se osigurao adekvatan inventar za buduću servisnu podršku.”

Kako navode iz kompanije, zaposlenima u fotonaponskoj diviziji biće ponuđena prelazna podrška i otpremnine koje odgovaraju njihovom radnom stažu.

Prilikom objavljivanja svojih najnovijih finansijskih rezultata, LG je izvijestio o blagom porastu prodaje za svoju FN diviziju  uprkos “sporom razvoju” poslovanja sa solarnim modulima.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.