11.6 C
Sarajevo
Nedjelja, Juni 4, 2023

Sarajevski energetski forum 2023.: Fokus na jedno od najvažnijih pitanja sadašnjosti i budućnosti

Najčitanije

Sarajevski energetski forum – SEF (Sarajevo Energy Forum) biće održan od 20. do 23. juna 2023. godine u hotelu Hills na Ilidži, u organizaciji Fondacije “Solarna akademija” Bosne i Hercegovine, javlja Klix.

Forum će okupiti eksperte, investitore, razvojne menadžere, proizvođače opreme, aktere iz akademske zajednice, energetskih kompanija, predstavnike vlasti i institucija iz Bosne i Hercegovine, regije i Evropske unije, kao i medije.

Ovo će biti sjajna prilika da glavni grad naše države, nakon Sarajevo Film Festivala i Sarajevo Biznis Foruma, dobije prestižni međunarodni forum kojem je u fokusu jedno od najvažnijih pitanja naše sadašnjosti i budućnosti – energija.

Tema foruma korespondira ubrzanom zaokretu EU prema energetskoj tranziciji i obnovljivim izvorima energije, što je i obaveza zemalja u regiji koji su kandidati za članstvo u EU, što je dodatno determinisano i ratom u Ukrajini.

Sastavni dio Foruma biće sajam izlagača, gdje će se učesnici moći upoznati sa najnovijim dostignućima po pitanju opreme i savremenih rješenja za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nema sumnje da će Sarajevo i naša država ovim skupom dobiti bitan i respektabilan forum koji će znati odgovoriti na sve izazove moderne energetske tranzicije, saopštili su organizatori iz Fondacije “Solarna akademija”, koja je kao prva registrovana fondacija na nivou Bosne i Hercegovine za ovu vrstu djelatnosti garant kvalitetnog sadržaja i renomiranih gostiju iz BiH, regije i Evrope.

Prijavite se na Sarajevski energetski forum

Za više informacija i za rezervaciju za učešće na ovom prestižnom forumu, možete se javiti na e-mail: registracija@sef.bainfo@sef.ba

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Najnovije

BA