1. Solar: izbor energije ljudi

Solar je energetski izbor Europljana. Europsko socijalno istraživanje (ESS) o ”Europskim stavovima prema klimatskim promjenama i energiji (2018)” pokazalo je da solarna energija ima najveći nivo podrške u Europi.

2. Solarno u Europi: sjedimo na rudniku zlata

Najnoviji scenariji sugeriraju da bi solarna energija mogla predstavljati 36% europske potrebe za električnom energijom do 2050. godine! U 100% mješavini obnovljivih izvora energije, ova brojka raste na nevjerovatnih 69%.

3. Solarna energija: najpristupačnija energija za sve

Solar je zabilježio najveće smanjenje troškova od svih energetskih tehnologija u posljednjih 20 godina, s prosječnim cijenama panela koje su pale s 5.000 eura po kWp u 2000. na 250 eura po kWp danas. Trenutno je solarna energija velikih razmjera jeftinija od bilo kojeg fosilnog goriva ili nuklearnog izvora, stalno ispod 0,04 eura po kWh.

4. Solar: stvaranje novih zelenih radnih mjesta u Europi

Solarna radna mjesta rastu u Europi – kao rezultat novih instalacija i rasta kumulativnog kapaciteta, radna mjesta trebala bi se udvostručiti do 2021. u odnosu na 2016. U Europi se većina solarnih radnih mjesta stvara lokalno i stoga se ne mogu premjestiti, što osigurava značajan doprinos dugotrajnom radu i socijalno-ekonomskom razvoju. Procjenjuje se da svaki TWh proizvedene energije iz solara trenutno stvara 1.100 radnih mjesta u EU.

5. Solar: prvak održivosti

Solarna energija vodeća je u održivosti, štedeći 96% emisija stakleničkih plinova u odnosu na ugalj i 93% u odnosu na plin. U EU je recikliranje solarnih panela obavezno, a prinosi tehničke reciklaže dosežu i do 90% mase panela.

6. Solar: bliski prijatelj mreže

Danas je solarna tehnologija fleksibilna i pouzdana tehnologija. Proboj energetske elektronike omogućava stambena i komunalna solarna rješenja za smanjenje zagušenja mreže i optimizaciju integracije obnovljivih izvora u energetski sistem, čak i bez skladištenja.

7. Solarno: održivo pokreće sve sektore privrede

Od zgrada do transporta, industrije do poljoprivrede, solarna energija je najjednostavnija i svestrana tehnologija čiste energije koja pokreće čitav niz sektora i ekonomskih aktivnosti. Omogućava potrošačima i industrijama da profitiraju od jeftine električne energije i doprinosi novim i inovativnim poslovnim modelima, uključujući i one izvan energetskog sektora.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime