solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Solarna elektrana Elektroprivrede RS „Trebinje 1“ (73 MW) dobija direktora

Sadržaj

Službeni glasnik RS u decembru 2020. objavljuje da su Elektroprivreda RS i Vlada RS rukovođenje solarnom fotonaponskom elektranom “Trebinje jedan”, koja treba da bude izgrađena u Trebinju, povjerili budućem direktoru Milutinu Mastiloviću, te Maji Kolak koja je postavljena za v.d. izvršnog direktora za finansijsko-ekonomska i pravna pitanja.

Mješoviti holding “Elektroprivreda Republike Srpske” – Matično preduzeće akcionarsko društvo Trebinje je prošle godine intenzivno radilo na pribavljanju potrebne dokumentacije za gradnju solarnih elektrana u Trebinju snaga preko 100 MW.

solarne elektrane u bih

Jedna od tih elektrana je i „Trebinje 1“ koja je procesu registracije kao društvo ograničene odgovornosti. Instalirana snage bi trebala biti oko 73 MW a vrijednost investicije se procjenjuje na preko 100 miliona KM.

Milutin Mastilović, koji je odbornik SNSD-a u trebinjskoj Skupštini, diplomirani je inženjer elektrotehnike i zaposlen je u ERS-u.

Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje ove solarne elektrane potpisali su 19. oktobra ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić, generalni direktor “Elektroprivrede” RS Luka Petrović  i izvršni direktor za investicije i razvoj MH “ERS” Jovica Vlatković.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.