solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Španska Abengoa bankrotirala

Sadržaj

Španska grupa za OIE Abengoa SA podnijela je zahtjev za insolventnost u ponedjeljak, nakon što je propao njezin posljednji pokušaj restrukturiranja dugova. Grupa je u avgustu postigla dogovor sa svojim povjeriocima o restrukturiranju duga i dobivanju dodatne likvidnosti. Sporazum je propao u ponedjeljak nakon što nije uspio osigurati 20 miliona eura od regionalne vlade Andaluzije.

Matična kompanija proizvođača obnovljive energije, koja je podnijela zahtjev za insolventnost, imala je oko milijardu eura obaveza u 2019. godini. Grupa je u cjelini imala krajem septembra 2020. godine 7,9 milijardi eura obaveza.

Glasnogovornica kompanije odbila je da komentariše. Nekada miljenik industrije obnovljive energije i dio indeksa Ibex 35, kompanija je 2016. izbjegla nesolventnost restrukturiranjem oko 9 milijardi eura duga. Kompanija je naišla na probleme zbog nestašice gotovine uslijed globalne ekspanzije. Oko 19% od 13.500 zaposlenih u kompaniji ima sjedište u Španiji.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.