Firma EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo je zabilježila veliki poslovni uspjeh. Naime, firma je postala distributer najvećeg proizvođača solarnih invertera na svijetu – firme SUNGROW POWER SUPPLY Co, Ltd..

EMT-SOLAR-D.O.O-SARAJEVO
EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo

Firma je osnovana 1997. godine od strane Cao Renxian, profesora sa Tehnološkog univerziteta Hefei koji je želio poboljšati opskrbu električnom energijom u ruralnim područjima koristeći obnovljive izvore energije. Motivacija da se pomogne u opskrbi obnovljivom energijom bila je osnova za osnivanje jednog od najuspješnijih proizvođača invertera u svijetu.  

Patentiranom tehnologijom rješava najveće probleme solarne industrije

Tipična mustra koju izaziva rak solara, EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo

U globalnu solarnu industriju ulaze 2006. godine i od tada se neprestano razvijaju. Nova tvornica sa velikim kapacitetima započinje sa radom 2019. godine, a 2020. godine, najavili su svoj cilj da “proizvedu 100% obnovljive energije do 2028. Godine”.  Danas je najveći proizvođač solarnih invertera za industrijsku i profesionalnu upotrebu na svijetu, s neto vrijednošću od 1,5 milijardi dolara i posluju u preko 150 zemalja širom svijeta.  

EMT SOLAR

Jedan od najvećih izazova u solarnoj industriji, pojavu “raka solara” – kada su najveći umovi u solarnoj branši već pomislili da je fotonaponska tehnologija došla pred nerješivu zagonetku, firma je riješila sa PID regeneratorom koji uspješno vraća snagu oslabljenim panelima. Danas je ovaj patentom zaštićeni uređaj sastavni dio svakog industrijskog SUNGROW invertera.

Kao lider u inovacijama u solarnoj industriji, posjeduje dinamičan tehnički tim za istraživanje i razvoj koji se sastoji od preko 2600 zaposlenih. Firma je takođe investirala u sopstveni centar za testiranje koji su odobrili SGS, CSA i TÜV Rheinland.

Samsung i SUNGROW

SUNGROW-Samsung SDI Energy Storage Power Supply Co., Ltd. je zajedničko ulaganje između Sungrow Power Supply Co., Ltd. i Samsung SDI Co., Ltd. Ova jedinstvena kombinacija kombinuje vrhunsku tehnologiju konverzije energije iz obnovljivih izvora SUNGROW-a sa klasom vodeća tehnologija baterija kompanije Samsung SDI, koja industriji obnovljivih izvora energije nudi novi set naprednih rješenja i stručnost u uslugama.

Samsung SUNGROW
Samsung prepoznao kvalitete i vrijednosti firme

SUNGROW industrijski sistemi i pod drugim imenom

Zahvaljujući izuzetno razvijenoj tehnologiji i nedostižnoj prednosti u inovacijama, danas firma preko 40% svoje proizvodnje isporučuje drugim proizvođačima koji na SUNGROW invertere stavljuju svoj brend.

Predstavlja jednu od rijetkih firmi koje nude solarne invertere dizajnirane za stambene, industrijske i komunalne sisteme za povezivanje na mrežu, kao i male i velike sisteme za skladištenje energije. Firma ima i jednu od najboljih usluga podrške za invertere u industriji. Danas je nezamislivo projektovati industrijske solarne sisteme bez SUNGROW-a. Od decembra 2020., instalirao je preko 200 GW industrijskih invertera.

Od 2020. godine, firma nudi opcionalno i garanciju do 15 godina na solarne invertere. Izuzetno su pouzdani i isplativi, a odnedavno je ustanovljen i servisni centar za Bosnu i Hercegovinu.

Široki portfolio SUNGROW solarnih invertera

U svom portfoliiu nudi četiri vrste invertera: stambeni mrežni (SG serija), stambeni hibridni (SH serija), industrijski/komercijalni string (CX i HX serija) i komunalni za velike projekte (centralni inverteri).

Sa dugom historijom proizvodnje solarnih sistema, predstavlja odličan izbor za sve one koji žele pouzdan, isplati inverter za solarne sisteme.

Inverteri firme Sungrow
Inverteri firme Sungrow

SUNGROW plutajuće elektrane

SUNGROW FPV je podružnica u potpunom vlasništvu SUNGROW Grupe, koja ima 25 godina iskustva u istraživanju i razvoju i proizvodnji u oblasti fotonaponske industrije. Podružnica posjeduje iskusan tim za istraživanje i razvoj sa brojnim stručnjacima koja vodi FPV industrijski standard, registrovala je više od 100 patenata u vezi s plutajućim elementima, sidrenim sistemom, inverterom i plutajućom platformom tranformatora.

Plutajuće solarne elektrane

EMT SOLAR d.o.o. Sarajevo među najvećim europskim imenima solara!

EMT SOLAR d.o.o.  firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju, servis solarnih fotonaponskih elektrana je prisutna na tržištu već skoro tri godine. U ovoj firmi izvode se projekti “zelene energije”, izgradnja solarnih elektrana na tlu i krovovima koji doprinose povećanju udjela obnovljivih izvora energije u potrošnji električne energije u Bosni i Hercegovini i smanjuju emisije CO2.

EMT SOLAR d.o.o. ovlašteni je distributer Sungrow invertera za područje Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije i Malte. Pored distributerstva, EMT SOLAR d.o.o. obezbjeđuje support i servis za SUNGROW invertere u Bosni i Hercegovini.

Od početka 2022. godine, EMT SOLAR je distribuirao preko 20MW Sungrow invertera samo u BiH, postajući najmlađi regionalni SUNGROW distributer.

U svom nastojanju da odgovori nadolazećoj enormnoj potražnji tržišta i da odgovori kvalitativno na postavljene projektne zadatke firma trenutno ima preko 20 inžinjera i tehničara, a jedna je od 22 najbolje opremljene firme sa specijalističko mjerenje solarnih sistema.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime