solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Sungrow će napajati Tajland 24 sata dnevno solarnom energijom iz baterija

Sadržaj

Sungrow je najavio novu saradnju sa Super Energy, vodećim dobavljačem obnovljive energije u jugoistočnoj Aziji, za izgradnju najvećeg projekta baterijskog sistema za skladištenje energije (battery energy storage system BESS) u regionu, u Tajlandu, isporučujući invertere snage 49,01 MW i beterije snage 45 MW/136,24 MWh.

Super Energy i Sungrow su već šest godina strateški partneri i zajedno su završili nekoliko uspješnih projekata u jugoistočnoj Aziji, uključujući i značajan PV projekat od 330 MW u Vijetnamu prošle godine.

Tajlandski projekat planiran je da počne u aprilu 2022., a komercijalni će biti u decembru, a njegov završetak otvara novu fazu za dugoročni strateški napredak Sungrow-a u oblasti skladištenja solarne energije i energije u regionu.

Tvornica je pionir za SPP Hybrid Firm Power Purchasing Program, inicijativu koju je pokrenula uprava za proizvodnju električne energije Tajlanda, s ciljem da obnovljivu energiju učini stabilnim dobavljačem električne energije u budućnosti.

Kao IPP, Super Energy daje prioritet dugoročnom efikasnom, sigurnom i stabilnom radu postrojenja. Sungrow će isporučiti svoje vodeće PV plus ESS rješenje u industriji, koje uključuje najnapredniji sistem za skladištenje energije sa tekućim hlađenjem, koji može značajno uštedjeti na troškovima isporuke i instalacije i produžiti ukupni vijek trajanja sistema bez smanjenja performansi u toplom i vlažnom okruženju Tajlanda.

Predsjednik Super Energy, Jormsup Lochaya, komentirao je: „Veoma smo sretni što imamo Sungrow kao našeg dugoročnog strateškog partnera za ovaj veliki korak u tehnologiji, da Tajlanđanima obezbijedimo solarnu energiju 24 sata dnevno, 7 dana u nedjelji“.

Sungrow Power Supply Co., Ltd (“Sungrow”) je vodeći svjetski brend invertera sa preko 182 GW instalacija širom svijeta (stanje juni 2021). Osnovan 1997. od strane univerzitetskog profesora Cao Renxiana, Sungrow je lider u istraživanju i razvoju invertera za solarne elektrane.

Široki portfolio inverterskih rješenja i sistema za skladištenje energije za komunalne, komercijalne i stambene aplikacije, kao i međunarodno priznata rješenja plutajućih fotonaponskih postrojenja drže ovog proizvođača godinama na vrhu liste svjetskih isporučioca.

Sa snažnim 24-godišnjim iskustvom u fotonaponskom prostoru, Sungrow instalacije rade u preko 150 zemalja.

Kao lider u inovacijama u solarnoj industriji, Sungrow posjeduje dinamičan tim za istraživanje i razvoj koji se sastoji od preko 2100 zaposlenih. Kompanija je takođe investirala u sopstveni centar za testiranje koji su odobrili UL, CSA, TÜV Rheinland i TÜV SÜD. Sungrow je 2019. godine pokrenuo najveću svjetsku fabriku invertera. Globalni godišnji proizvodni kapacitet kompanije dostiže 90 GW.

Nudeći širok spektar rješenja i usluga, od malih kućnih pretvarača do vrhunskih sistema za komunalne instalacije snaga stotina MW, Sungrow je posvećen svom motu čiste energije za sve.

Ovlašteni prodavač i instalater Sungrow invertera za Bosnu i Hercegovinu je firma EMT SOLAR.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.