solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Sungrow isporučuje 90 MW invertera Enerparcu u Njemačkoj

Table of Contents

Sungrow će pružiti svoja centralna i string rješenja za Enerparcov projekt snage 90 MW u Gaarzu, na sjeveroistoku Njemačke.

Sungrow je isporučio 21 komad svog centralnog pretvarača SG3125HV i 116 komada string pretvarača SG110CX. Uz pretvarače se nalazi deset SN stanica od 7200kVA i jedna SN od 3600kVA. Rješenja zadovoljavaju terenske zahtjeve različitih veličina. Najveća prednost SG3125HV je jednostavna instalacija i pojednostavljeni O&M. Napredni inženjering i kombinacija centralnih pretvarača i string pretvarača omogućit će Enerparcu daljinsku mrežnu analizu i brzo rješavanje problema.

Armin Scherl, vođa tima za sistemski inženjering u Enerparcu, kaže: „Već nekoliko godina koristimo pretvarače tvrtke Sungrow i vrlo smo zadovoljni njima. Da bismo osigurali najkvalitetniju proizvodnju, uvijek smo u bliskom kontaktu sa Sungrowom, tako da razvoj novih generacija može biti usklađen s našim zahtjevima. Uvijek smo imali dobro iskustvo s ovim isporučiocem. Za nas je sigurno ulaganje u suradnju sa Sungrowom. “

Manuel Seidenkranz, voditelj projekta u Sungrow Germany je izjavio: “Sarađivali smo u raznim projektima ukupne snage preko 1 GW sa Enerparcom u Evropi i osjećamo se sretni kad znamo povjerenje koje Enerparc ima u nas i naše proizvode.”

Predviđa se da će postrojenje generirati ukupan prinos od oko 90 GWh godišnje. To će isporučivati u mrežu na osnovu sporazuma o kupovini električne energije (PPA) i dijelom EEG-ovih sredstava. Prva  isporuka invertera započela je u julu 2020. i završit će u toku 2021. godine.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

Solarni Oktobar

Rekordno niske cijene solarne opreme

Klikom na dugme otvorit ce se ponuda

Solarni Oktobar

Rekordno niske cijene solarne opreme

Klikom na dugme otvorit ce se ponuda

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.