solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Sungrow isporučuje 90 MW invertera Enerparcu u Njemačkoj

Sadržaj

Sungrow će pružiti svoja centralna i string rješenja za Enerparcov projekt snage 90 MW u Gaarzu, na sjeveroistoku Njemačke.

Sungrow je isporučio 21 komad svog centralnog pretvarača SG3125HV i 116 komada string pretvarača SG110CX. Uz pretvarače se nalazi deset SN stanica od 7200kVA i jedna SN od 3600kVA. Rješenja zadovoljavaju terenske zahtjeve različitih veličina. Najveća prednost SG3125HV je jednostavna instalacija i pojednostavljeni O&M. Napredni inženjering i kombinacija centralnih pretvarača i string pretvarača omogućit će Enerparcu daljinsku mrežnu analizu i brzo rješavanje problema.

Armin Scherl, vođa tima za sistemski inženjering u Enerparcu, kaže: „Već nekoliko godina koristimo pretvarače tvrtke Sungrow i vrlo smo zadovoljni njima. Da bismo osigurali najkvalitetniju proizvodnju, uvijek smo u bliskom kontaktu sa Sungrowom, tako da razvoj novih generacija može biti usklađen s našim zahtjevima. Uvijek smo imali dobro iskustvo s ovim isporučiocem. Za nas je sigurno ulaganje u suradnju sa Sungrowom. “

Manuel Seidenkranz, voditelj projekta u Sungrow Germany je izjavio: “Sarađivali smo u raznim projektima ukupne snage preko 1 GW sa Enerparcom u Evropi i osjećamo se sretni kad znamo povjerenje koje Enerparc ima u nas i naše proizvode.”

Predviđa se da će postrojenje generirati ukupan prinos od oko 90 GWh godišnje. To će isporučivati u mrežu na osnovu sporazuma o kupovini električne energije (PPA) i dijelom EEG-ovih sredstava. Prva  isporuka invertera započela je u julu 2020. i završit će u toku 2021. godine.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.