Politika kineske vlade koja je rezultirala stotinama megavata plutajućih fotonaponskih projekata raspoređenih na poplavljenim rudnicima uglja. Uz projekte koji zauzimaju do tada nekoristan prostor, kao i promicanje lokalnog zapošljavanja, kineski primjer je “vrijedan učenja”, rekao je Kane Wang, menadžer odjela sistemskih rješenja Sungrow Floatinga.

„Vjerujemo da vlade svih zemalja mogu naučiti iz kineskog iskustva i usredotočiti se na planiranje ovih napuštenih voda s niskom iskoristivom vrijednošću kao plutajuće PV elektrane, kako bi razvile čistu energiju uz istodobno korištenje vodnih resursa, štednju zemlje, vođenje ekonomskog razvoja i zapošljavanje “, rekao je Wang dodajući da je ovo” izbor koji će donijeti svaka pametna i odgovorna vlada “.

Sungrow Floating je globalno implementirao više od 1,1 GW FPV-a, a projekti na tržištima poput Vijetnama, Malezije i Tajlanda dodali su brojne rezultate na svom domaćem tržištu, od kojih je najveće kapaciteta 150 MW i završeno je u provinciji Anhui 2017. godine. .

Razmještanjem plutajućih projekata koji također predstavljaju izazove u smislu njihovog utjecaja na ekologiju vode, promjene u dubini vode kao i potencijalnu koroziju opreme, Sungrow Floating je osnovao istraživačku i razvojnu jedinicu za prevazilaženje takvih problema.

Pored poplavljenih rudnika uglja, Sungrow Floating potencijal vidi u postavljanju FPV u vodena tijela kao što su hidroelektrane (koje mogu iskoristiti prednosti zajedničke prenosne infrastrukture), rezervoari za navodnjavanje i prirodna jezera. “Iako nacionalni uslovi svake zemlje nisu isti, svaka zemlja će imati neke napuštene vode s vrlo niskom iskorišćenom vrijednošću”, rekao je Wang.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime