solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Sungrow potpisao ugovor za solarni park Maria Elena u Čileu snage 60MW

Ilustracija_skladištenje energije
Ilustracija_skladištenje energije
Sadržaj

Dobavljač soalrne opreme Sungrow je potpisao ugovor sa Investicionim fondom WEG-4 za instaliranje 60MW/132MWh svog sistema za skladištenje energije sa tečnim hlađenjem (ESS) – PowerTitan – u Solarnom parku Maria Elena u Antofagasti, Čile.

Projekat će poboljšati stabilnost i fleksibilnost čileanskog nacionalnog električnog sistema, podržavajući lokalne ambicije neutralne emisije ugljen-dioksida, tvrde iz ove kompanije. Sistem za skladištenje energije će skladištiti obnovljivu energiju iz solarne elektrane od 72,8 MW tokom dana i puštati je u mrežu noću, povećavajući ukupnu efikasnost solarnog parka i stabilnost mreže.

“Skladištenje energije je od suštinskog značaja za dekarbonizaciju čileanskog energetskog sistema. WEG-4 je na čelu omogućavanja energetske tranzicije ove zemlje i mi u Sungrowu rado pomažemo u stvaranju bolje i čistije budućnosti najsavremenijom ponudom,” rekla je Ada Li, potpredsjednica Sungrow Americas, a prenosi pv.magazine.

PowerTitan dobitnik prve svjetske nagrade iF Design Award

ESS ‘PowerTitan’ hlađen tekućinom je dizajniran na osnovu Sungrow-ove energetske elektronike, elektrohemije i tehnologije podrške za električnu mrežu. Smanjuje kapitalne i operativne troškove zbog svog prethodno montiranog i jednostavnog dizajna za instalaciju, i sa efikasnijim radnim okruženjem ćelije koje značajno smanjuje stopu gubitka kapaciteta, prema proizvođaču.

Nadalje, sistemski DC-DC kontroler može pojedinačno puniti i prazniti police za baterije, čime se povećava ukupna performansa sistema. Iz ove kompanije su dodali da je PowerTitan dobitnik prve svjetske nagrade iF Design Award u kategoriji sistema za skladištenje energije.

„Posvećenost WEG-4 nastavku ulaganja u sredstva koja doprinose boljem okolišu vidljiva je u projektu Maria Elena Energy Storage“, rekao je Eduardo Escaffi, partner iz WEG-4.

 “Odabrali smo Sungrow kao našeg posvećenog ESS provajdera zbog dokazanog iskustva na tržištu skladištenja energije i konkurentskih karakteristika njihovih proizvoda i usluga, osiguravajući najbolje performanse naše imovine na dugi rok,” dodao je Escaffi.

WEG-4, vlasnik Maria Elena Solar Parka, javni je fond kojim upravlja WEG AGF, čileanski upravitelj imovine osnovan 2015. godine. Zemlje Južne Amerike imaju za cilj da 70 posto električne energije proizvedu iz obnovljivih izvora do 2030. godine , čime se opravdava potreba za projektima skladištenja solarne energije, poput ovoga u Čileu.

Sungrow: brend koji se najviše isplati

Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) je svjetski brend invertera koji se najviše isplati, sa preko 405 GW instaliranih širom svijeta. Osnovan je 1997. godine i lider je u istraživanju i razvoju solarne energije. Sungrow nudi PV inverterska rješenja i sisteme za skladištenje energije za komunalne, komercijalne i industrijske i stambene aplikacije, kao i međunarodno priznata rješenja plutajućih PV postrojenja, NEV pogonska rješenja, rješenja za punjenje električnih vozila i sisteme za proizvodnju vodonika iz obnovljivih izvora. Sa snažnim 26-godišnjim iskustvom u fotonaponskom prostoru, Sungrow proizvodi koriste se u preko 150 zemalja širom svijeta.

Sungrow ima i najveću svjetsku fabriku invertera, s globalnim godišnjim proizvodnim kapacitetom od 305 GW.

U svojoj ponudi ima kompletan portfolio sistemskih rješenja u rasponu od 30 kW do 125 kW prilagođenih potrebama vašeg poslovanja, minimizirajući vaše dnevne troškove energije.

Kada su u pitanju rezidencijalni inverteri SUNGROW pokriva raspon snage 2kW-8.8MW, i u potpunosti ispunjava zahtjeve različitih tipova scenarija primjene, fotonaponskih modula i mrežnog povezivanja, koji mogu efikasno i stabilno raditi u različitim prirodnim okruženjima kao što su visoka temperatura, visoka vlažnost, velika nadmorska visina ili slana magla.

Sungrow invertere možete pronaći i u ponudi EMT SOLAR, kompanije koja je specijalizovana za cjelokupan ciklus izgradnje solarnih postrojenja, od izlaska na teren i stručne procjene lokacije i savjetovanja, projektovanja i izgradnje, do praćenja rada, servisiranja i repoweringa solarnih sistema.

Ukoliko imate namjeru da gradite solarnu elektranu, EMT SOLAR je vaš pravi izbor. Javite  se na email info@solarno.net ili pozovite 033 444 310 i stručnjaci EMT SOLAR će odgovoriti na sva vasa pitanja.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.