Sungrow potpisuje ugovor od 500 MWac za isporuku invertera u Brazilu

Sungrow, najveći svjetski proizvođač solarnih invertera, objavio je da je potpisao ugovor sa brazilskom kompanijom Mercury Renew, koja je dio Comerc Energia grupe, za isporuku svog centralnog pretvarača SG3125HV-30 za izgradnju tvornice Helio Valgas u državi Minas Gerais, kapaciteta 650 MWp.

“Helio Valgas je najveći projekat u našem portfelju, a kada postane operativan, godišnje će injektirati više od 1.300 GWh čiste energije u SIN (Nacionalni interkonektivni sistem), doprinoseći stvaranju prihoda u regionu i održivom razvoju naše zemlje,” objasnio je izvršni direktor Mercury Renewa, Pedro Fiuza.

Sungrow inverter SG3125HV

SG3125HV-30 ima nenadmašnu efikasnost od 99%, što ga čini idealnim za velike aplikacije. Biće isporučen sa kompletnim paketom srednjeg napona SG6250HV-MV po principu ključ u ruke, koji integriše srednjenaponski transformator, rasklopnu opremu i svu srodnu automatizaciju u kontejneru od 40 stopa, značajno pojednostavljujući transport i O&M.

Kao rani učesnik na solarnom tržištu Latinske Amerike, Sungrow je već isporučio 5GW svojih proizvoda u regiji.

Sungrow distributer u BiH

EMT SOLAR, autorizirani distributer Sungrow invertera za BiH, nedavno je isporučio dio od velike pošiljke SG110CX serije kojom će biti opremljeni svi tržni centri jednog od najvećih trgovačkih lanac u BiH.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime