solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Sungrow potpisuje ugovor od 500 MWac za isporuku invertera u Brazilu

Sadržaj

Sungrow, najveći svjetski proizvođač solarnih invertera, objavio je da je potpisao ugovor sa brazilskom kompanijom Mercury Renew, koja je dio Comerc Energia grupe, za isporuku svog centralnog pretvarača SG3125HV-30 za izgradnju tvornice Helio Valgas u državi Minas Gerais, kapaciteta 650 MWp.

“Helio Valgas je najveći projekat u našem portfelju, a kada postane operativan, godišnje će injektirati više od 1.300 GWh čiste energije u SIN (Nacionalni interkonektivni sistem), doprinoseći stvaranju prihoda u regionu i održivom razvoju naše zemlje,” objasnio je izvršni direktor Mercury Renewa, Pedro Fiuza.

Sungrow inverter SG3125HV

SG3125HV-30 ima nenadmašnu efikasnost od 99%, što ga čini idealnim za velike aplikacije. Biće isporučen sa kompletnim paketom srednjeg napona SG6250HV-MV po principu ključ u ruke, koji integriše srednjenaponski transformator, rasklopnu opremu i svu srodnu automatizaciju u kontejneru od 40 stopa, značajno pojednostavljujući transport i O&M.

Kao rani učesnik na solarnom tržištu Latinske Amerike, Sungrow je već isporučio 5GW svojih proizvoda u regiji.

Sungrow distributer u BiH

EMT SOLAR, autorizirani distributer Sungrow invertera za BiH, nedavno je isporučio dio od velike pošiljke SG110CX serije kojom će biti opremljeni svi tržni centri jednog od najvećih trgovačkih lanac u BiH.

Tags

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.