solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Sungrow ulazi u posao sa zelenim hidrogenom

Sadržaj

Sungrow i tajlandska uprava za električnu energiju proširuju saradnju na projektima obnovljive energije

Vodeći globalni dobavljač opreme za solarnu industriju i autor inovativnih rješenja za pretvarače i skladištenje energije Sungrow i Uprava za električnu energiju Tajlanda potpisali su Memorandum o razumijevanju o skladištenju energije i poslovanju sa zelenim hidrogenom.

Potpisnik je tajlandsko vladino preduzeće koje odlučuje o najvažnijim tehnološkim standardima kako bi se osigurala sigurnost i stabilnost mreže. Ono također navodi tajlandsko tržište da traži inovativne mogućnosti.

Potpisivanjem memoranduma o razumijevanju sa Sungrow-om, obje strane će imati raznovrsniji i veći prostor za saradnju u području skladištenja energije, zelenog hidrogena, zelenih obveznica i blockchain-a.

Ova saradnja je uspostavljena s namjerom obje strane da zajednički izgrade društvo s niskim emisijama karbona za Tajland i dostignutim “neto-zero” okruženjem, potpune ravnoteže između količine proizvedenog stakleničkog plina i količine uklonjene iz atmosfere.

Produbljivanje saradnje signalizuje porast potražnje za obnovljivom energijom kroz skladištenje energije i zeleni hidrogen u regionu jugoistočne Azije. Ujedno, trasira puteve saradnje između javnog i privatnog sektora koji rade zajedno na postizanju okruženja sa niskim emisijama karbona na Tajlandu. Na osnovu potpisanog memoranduma, Sungrow će u potpunosti iskoristiti svoje kapacitete za inovacije i inkubiranje više zajedničkih istraživačkih projekata industrije i univerziteta u bliskoj budućnosti.

Sungrow postavlja Tajland kao značajno tržište. Tamo je instalisao ukupno preko 1 GW kapaciteta PV invertera i više od140 MWh sistema za skladištenje energije. Njegovi vodeći PV invertori i sistemi za skladištenje energije primijenjeni su u mnogim značajnim OI projektima, ubrzavajući tako tajlandski tempo da usvoji više obnovljive energije.

solarne elektrane u bih
Sungrow inverteri najbolje rješenje za projekte obnovljive energije

Reference projekta uključuju Sirindhorn branu, najveći tajlandski hidro i solarni plutajući projekat od 45 MW u Ubon Ratchathaniju. Sungrow i Super Energy su takođe 2021. godine zajedno radili na jednom od najvećih projekata sistema za skladištenje energije baterija u jugoistočnoj Aziji od 136,24 MWh. Nedavno je takođe isporučen projekat skladištenja energije od 6,19 MWh za Upravu za proizvodnju električne energije Tajlanda u provinciji Mae Hong Son.

„Počastvovani smo što smo izgradili strateško partnerstvo sa Pokrajinskom upravom za električnu energiju i zajedno identifikovali više šansi za zajedničko istraživanje i inovacije. Sungrow godinama razvija strategiju za tajlandsko tržište i stalno harmonizuje tajlandski razvoj obovljive energije s naprednim rješenjima. Uvjereni smo da ćemo nastaviti inovativni zamah i ubrzati razvoj obnovljivih izvora energije u Tajlandu”, rekao je Steven Zhu, Country Manager Sungrow Thailand.

„Trenutno, Tajland hvata trend primjene Solar PV + BESS (sistemi za skladištenje energije baterija, op.a.) i traži više mogućnosti tehnoloških inovacija. Sungrow je uvijek bio poznat po doslijednim inovacijama i pionirskom duhu. Također je realizovao značajne projekte obnovljive energije na lokalnom nivou. Drago nam je što sarađujemo sa Sungrow-om i zajednički doprinosimo dostizanju okruženja sa nultom emisijom karbona na Tajlandu i u drugim zemljama jugoistočne Azije”, rekao je Sompong Dumrongongtragool, zamjenik guvernera Pokrajinske uprave za električnu energiju Tajlanda.

Sungrow i u Bosni i Hercegovini

Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) je svjetski brend invertera sa preko 269 GW instaliranih širom svijeta od juna 2022. Osnovan 1997. od strane univerzitetskog profesora Cao Renxiana, Sungrow je lider u istraživanju i razvoju solarnih invertora s najvećim kreativnim timom za istraživanje i razvoj u industriji i širokim portfolijem proizvoda koji nudi PV inverterska rješenja i sisteme za skladištenje energije za komunalne, komercijalne i industrijske i stambene aplikacije, kao i međunarodno priznata rješenja plutajućih PV postrojenja, NEV pogonskih rješenja , rješenja za punjenje električnih vozila i sistema za proizvodnju hidrogena iz obnovljivih izvora. Sa snažnim 25-godišnjim iskustvom u fotonaponskom prostoru, Sungrow proizvodi napajaju preko 150 zemalja širom svijeta.

Među njima je i Bosna i Hercegovina, zahvaljujući regionalnom distributeru Sungow opreme, firmi EMT SOLAR iz Sarajeva.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.