Meyer Burger na putu je da u julu distributerima započne isporuke svojih prvih heterojunkcijskih (HJ) solarnih modula proizvedenih u Njemačkoj.

Heterojuncijska tehnologija (HJT) je ne tako nova metoda proizvodnje solarnih panela koja je zaista zahuktala posljednju deceniju. Tehnologija je trenutno najbolja opcija solarne industrije za povećanje efikasnosti i izlazne snage na njihove najviše stepene. HJT kombinira najbolje kvalitete kristalnog silicija s onima od amorfnog silicijskog tankog filma kako bi proizveo hibridnu ćeliju velike snage koja nadmašuje performanse industrijske tehnologije, PERC.

Proizvođač fotonaponskih modula takođe planira da zvanično lansira svoju prvu seriju modula 27. aprila i da daljnje najave o svojim distributivnim partnerima u Evropi i SAD-u.

Prvi najavljeni distributer je švajcarski Solarmarkt, za kojeg se kaže da je najveći distributer solarnih proizvoda u Švajcarskoj, omogućavajući većim panevropskim distributerima pristup početnoj planiranoj godišnjoj proizvodnji od 400 MW.

Meyer Burger planira proširiti proizvodnju na oko 1,4 GW 2023. godine.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime