solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

U 2022. Sungrow premašio očekivanja! U Novoj ostaje broj jedan u proizvodnji i inovacijama

Table of Contents

2022. će se završiti kao rekordna godina za solarnu energiju jer svjetska potražnja za najjeftinijim i najčistijim izvorom energije raste.

Pretpostavlja se da će 2023. godina zabilježiti skok, jer tržište i dalje izgleda pozitivno. Skladištenje energije (ESS) će postati ključni faktor za solarne parkove koji će doprinijeti stabilnoj opskrbi energijom, naveo je Sungrow u svom biltenu.

Rastuća potražnja za solarnom energijom i izazovi u lancu snabdijevanja određuju energetsku industriju

Uprkos neočekivanim izazovima globalnog lanca snabdijevanja i izmijenjenim ekonomskim uslovima sa kojima se suočava energetska industrija kao takva, a posebno industrija obnovljivih izvora, Sungrow je zabilježio visoki rast u 2022. godini – istakao je Moritz Rolf, direktor Sungrow-a za CEE, Nordijske zemlje i Tursku, na webinaru sa pv magazinom 15. novembra.

Sungrow je isporučio ukupno 23 GW inverterske snage u Evropi i nadmašio očekivanja, posebno u stambenom sektoru. Ovdje se značajno povećava potražnja za energetskom sigurnošću i neovisnošću od rastućih cijena energije.

Sungrow nastavlja širiti portfelj s proizvodima herojima 2022.

Kao jedini proizvođač invertera sa tako širokim asortimanom proizvoda, Sungrow će nastaviti da širi svoj portfelj proizvoda u 2022. Na evropskom tržištu predstavljena su nova rješenja za punjenje električnih vozila AC EV punjačem, ponuđena je i kompletna postavka za stambene kuće i DC EV punjač, ​​koji će sljedeće godine biti dodatno proširen.

Naglasak je ove godine bio i na novoobjavljenom 1+X Modular Central Inverteru i PowerTitan-u, novom sistemu za skladištenje energije hlađenom tekućinom. 2021. Sungrow je predstavio ultra moćni trofazni strujni inverter SG350HX koji je sada dostupan za EU. Upravo treba da dođe veći broj certifikata kako bi pretvarač bio dostupan u nekoliko zemalja EU.

Uspješnost Sungrowovih proizvoda dodatno dokazuje činjenica da je Sungrow četiri uzastopne godine zadržao svoj status najprofitabilnijeg brenda invertera u BloombergNEF-u. Sungrow je ove godine postao jedini dobavljač invertera rangiran kao „100% isplativ“.

Šta očekivati ​​u 2023.: nestašice plina, inovacije solarnih proizvoda i hidrogen

Iako je 2022. godina bila izazovna, budućnost solarne energije izgleda sjajna. Očekuje se da će 2023. tržište solarne energije ponovo porasti za najmanje 50%. Zima će odlučiti u kojoj će mjeri nestašica plina u Evropi utjecati na grijanje, struju i proizvodnju električne energije. Dobre vijesti: Uprkos neizvjesnostima, Sungrow će moći zadovoljiti rastuću potražnju za stambenim i hibridnim inverterima i također će moći isporučiti više komunalnih pretvarača.

„Dugoročno planiranje će i dalje biti preporučljivo. Kao i kod modula, velike pretvarače je najbolje naručiti šest mjeseci prije potrebnog datuma ugradnje”, poručio je Moritz Rolf.

Tim za istraživanje i razvoj, kojeg je predstavljao Ivan Garcia Torregrosa, predstavio je Sungrowove aktivnosti na hidrogenu. Sungrow je 2022. godine proglašen jednom od vodećih kompanija po godišnjim proizvodnim kapacitetima. Prema BNEF-u, Sungrow je na trećem mestu u svojoj rang listi 20 najboljih proizvođača hidrogenskih elektrolizatora na svetu.

Budući da Sungrow ima najjači tim za istraživanje i razvoj u industriji, pažnja će ostati na pokretanju inovacija proizvoda. Novouvedeni proizvodi od hidrogena za 2023. biće AC/DC ispravljač i DC/DC pretvarač!

Što je najvažnije, Sungrow će ostati fleksibilan u pružanju rješenja za svoje cijenjene kupce i nastaviti da doprinosi boljoj budućnosti svojom misijom da postigne #CleanPowerForAll.

Sungrow i partneri: EMT SOLAR, ovlašteni distributer No1 invertera

U timu partnera najvećeg proizvođača solarne opreme u svijetu je i bosansko-hercegovačka kompanija EMT SOLAR, koja je sa vlastitim kapacitetima posvećena inovacijama i kvalitetnom pristupu razvoju solarne industrije i djelatnosti u svijetu obnovljivih izvora energije u zemljama regiona i Evrope. Specifična rješenja za svaki konkretan projekat izgradnje fotonaponskih postrojenja je ideja vodilja kreativnog tima kompanije EMT SOLAR na čiju ulogu u energetskoj tranziciji računa i Sungrow.

Višestrukti broj 1, EMT SOLAR prva je bosanskohercegovačka firma koja je dobila službeni certifikat prodavača Sungrow invertera, a danas je u timu najiskusnijih aktera globalne energentske tranzicije, koji zajedno sa rukovodstvom Sungrowa spremno ulaze u 2023. godinu.

„Šta možemo očekivati ​​2023. godine? Jedno je jasno: potražnja za solarnom energijom nastavit će rasti u novoj godini. Skladištenje energije će postati odlučujući faktor u doprinosu stabilnom snabdijevanju energijom. U smislu istraživanja i razvoja, nastavljamo da se fokusiramo na inovacije!

Radujemo se Novoj godini, novim izazovima i novim idejama – zajedno s vama ispunit ćemo našu misiju pružanja „Čiste energije za sve“, poručilo je uz predstojeće praznike rukovodstvo Sungrowa svojim poslovnim partnerima.

Podijelite Sadržaj

Slični Članci
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

Solarni Oktobar

Rekordno niske cijene solarne opreme

Klikom na dugme otvorit ce se ponuda

Solarni Oktobar

Rekordno niske cijene solarne opreme

Klikom na dugme otvorit ce se ponuda

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.