NEW Re GmbH demontirao je u svoj fotonaponski sistem Landscheid sa 50 kWp instalacije na tlu koji je bio tamo više od 20 godina. Na istom mjestu neće biti zamjene postrojenja, zakup imovine raskinut je tokom demontaže.

Sistem je demontiran jer bi situacija sa prihodima za NER Re bila negativna od 1. januara 2021. godine. Razlog je takozvana „regulacija nakon EEG-a“, koja je na snazi ​​od početka godine za sisteme koji su nakon 20 godina izgubili pravo na financiranje prema EEG-u (Zakon o obnovljivim izvorima energije) i zbog toga više ne dobivaju poticaj kroz  feed-in tarifu.

S početkom „regulacije nakon EEG-a“, sada će se svake godine pojavljivati sistemi koji su dostigli kraj perioda finansiranja od 20 godina. Prema NEW Re, ovo uopće ne mora dovesti do demontaže. “Nastavak rada tehnički besprijekornog PV sustava na stambenoj zgradi, s reguliranim vlasništvom, definitivno može imati smisla u takozvanoj regulativi o samopotrošnji”, objavila je kompanija. Višak proizvodnje mogao bi otkupiti i platiti direktni prodavač. Istovremeno, PV sistem se može koristiti za potrebe napajanja u vlastitom domaćinstvu.

marketing

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime