solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Učenici iz Bihaća  na 15. Bosepo olimpijadi osvojili zlato za projekt ‘Solarne roletne’

Foto: FENA
Foto: FENA
Sadržaj

Za svoj projekat “Solarne roletne”, Ammar Horozović i Ena Alivuk, dvoje mladih učenika Richmond Park koledža iz Bihaća, osvojili su zlatnu medalju u kategoriji energetike na 15. Bosepo olimpijadi u Sarajevu.

Stručni žiri visoko je ocijenio njihov projekat koji se temelji na solarnim roletnama koje za proizvodnju struje koriste sunčevu energiju.

– Rad na projektu je trajao oko dvije sedmice, a planirano je da se napravi tek nakon što uradimo određene izmjene jer inače postoji velika potražnja za tim. Osvojio sam zlato prve godine na BOSEPU, a to je ujedno bio i moj prvi projekt – rekao je Ammar Horozović.

On je dodao da je ova pobjeda na lokalnom takmičenju samo početak, te da planira dalje profesionalno da se razvija kroz ovakva takmičenja, objavila je Fena.

Ammar i Ena će proširiti svoj projekt kako bi ga koristili u proizvodnji, dodajući potrebne izmjene koje postižu 100 posto učinkovitost. Najavljuju također da s ovim projektom namjeravaju učestvovati na svjetskom takmičenju u New York, gdje će dati sve od sebe da BiH predstave u najboljem svjetlu.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.