solarno-net-logo-emtsolar
Oxary Magazine
$10 – $15 / Week

Utvrđen nacrt dozvole za izgradnju solarne elektrane “DELING INVEST 1”

Solarna elektrana by EMT SOLAR
Solarna elektrana by EMT SOLAR
Sadržaj

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je Nacrt energetske dozvole za izgradnju fotonaponske solarne elektrane “DELING INVEST 1”. Solarna elektrana će biti instalisane nazivne snage 29,75 MW i odobrene snage priključenja 29,75 MW. Planirana godišnja proizvodnja električne energije na je 42,49 GWh. Gradnja elektrane je već počela na području općine Doboj Istok.

Kompleks će sastojati od šest polja sa solarnim panelima, 12 transformatorskih stanica, saobraćajnih komunikacija i regulacije potoka Mlake.

Za realizaciju ovog projekta, biće iskorištena površina od približno 24 hektara, koja je ranije bila neuređena i zapuštena. U cilju obezbjeđivanja optimalnih uslova za izgradnju, planirano je izvođenje radova na regulaciji potoka Mlake unutar kompleksa, u dužini od oko 670 metara.

Nakon završetka radova, čitav kompleks FNE “DELING INVEST 1” će biti uređen i osvjetljen, postojeće saobraćajnice će biti sanirane, a za pristup pojedinim poljima biće izgrađeni novi putevi. Također, svako polje sa solarnim panelima će biti ograđeno i pod video nadzorom, obezbjeđujući sigurnost i zaštitu cjelokupnog sistema.

Vrijednost investicije za izgradnju kompleksa solarne elektrane Deling Invest 1 iznosi približno 60 mil KM.

Puštanje u rad solarnog parka je planirano sredinom 2024. godine.

Slični Članci
Half Page Banner emtsolar solarno.net prosumer
sungrow_emtsolar_solarno.net

Pretplati se na dnevne novine

solarno-net-logo-emtsolar

EMT SOLAR je stručnim znanjem, iskustvom i opremom veoma bogata firma specijalizovana za projektovanje, izgradnju i servis solarnih fotonaponskih elektrana.